Wil je opvallende pigmentvlekken tegengaan? Dit kun je er aan doen

Je zou ze liever helemaal niet hebben, die pigmentvlekken

Iedere dag kijk je ernaar in de spiegel. Waar ze eerder nog een beetje vaag waren, begin je ze steeds beter te zien. Je weet dat ze natuurlijk zijn. Je weet dat het erbij hoort. Maar toch, zodra je ze in de spiegel ziet, zou je ze liever helemaal niet hebben, die pigmentvlekken.

Pigmentvlekken - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn een van de tekenen van huidveroudering. Het is een verkleuring van de huid door een ophoping (of tekort!) van pigment in de huid. Pigment zit in de huid om deze te beschermen tegen uv-straling van de zon. Dit is dan ook de reden dat je huid een bruin kleurtje krijgt wanneer je gaat zonnen. Eigenlijk is het je huid die zichzelf beschermt. Nu kan het zijn door de zon, maar ook door bijvoorbeeld hormoonschommelingen of littekenvorming, dat deze plekjes vervolgens niet meer wegtrekken. Dat is hoe pigmentvlekken in veel gevallen ontstaan. Maar wat de oorzaak ook is, het kan zijn dat je de vlekjes liever kwijt dan rijk bent.

Wist je dat…

  • Pigmentvlekken niet altijd weg zullen blijven? Ook wanneer je jouw huid hebt laten behandelen, is het belangrijk zorg te dragen voor je huid, zodat de pigmentvlekken niet direct weer terugkeren.
  • Pigmentvlekken niet alleen in je gezicht voor kunnen komen? Ook op je handen, benen, rug, armen… op allerlei plekken van je lichaam kunnen de vlekjes opduiken!
  • Verbranding op jonge leeftijd kan leiden tot pigmentvlekken op latere leeftijd? Je kunt dus niet vroeg genoeg zijn met huidverzorging.

Behandeling bij Take Time 4 Beauty

Je kunt pigmentvlekken laten behandelen bij Take Time 4 Beauty. Wij gebruiken een speciale laser om pigmentvlekken te verminderen. Deze laser kan heel gericht het pigment in de huid behandelen. De laser verhit het pigment tot een punt waarop het afgebroken wordt en je lichaam het pigment zelf weer kan afvoeren. Het omliggende weefsel blijft onbeschadigd: de laser weet heel precies de juiste plek te behandelen.

Wel of niet behandelen?

Voorafgaand aan de behandeling kijken we in hoeverre de pigmentvlekken te behandelen zijn en of je huid geschikt is voor deze behandeling. Iedere behandeling is immers maatwerk. Het resultaat is in de meeste gevallen snel en onschadelijk voor de huid. Wanneer het plekje niet direct door de zon is veroorzaakt en andere, bijkomende kenmerken heeft (denk aan jeuk), dan is het raadzaam om eerst even met de specialist te overleggen.

Take Time 4 Beauty

In de salon van Take Time 4 Beauty vind je veel verschillende behandelingen om het mooiste uit jezelf te halen. Heb je last van huidproblemen zoals pigmentvlekken, acne, rimpeltjes of grove poriën? We kunnen dit met professionele en persoonlijke behandelingen in veel gevallen verminderen. Neem contact op om jouw mogelijkheden te bespreken!

Ontdek 10 geheimen om jouw huid te laten stralen

Het handboek voor elke vrouw met tips van experts

Gratis E-Book - 10 geheimen (1)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Scroll naar boven