Voorkomen is beter dan genezen! My Skincaud tegen huidveroudering

Maar ook bij huidveroudering geldt: voorkomen is beter dan genezen. Een goede huidverzorging in je jonge jaren kán ervoor zorgen dat de huid minder snel en opvallend veroudert. Dan is het natuurlijk wel zaak dat je weet waar jouw huid nu precies behoefte aan heeft. Dat is precies waar My Skincaud je bij kan helpen. Bij Take Time 4 Beauty adviseren we je graag!

Reflection,Of,Woman,Checking,Her,Skin,In,Bathroom,Mirror

Risicofactoren

My Skincaud is ontwikkeld door het bekende huidverbeteringsmerk Pascaud en hoogleraar complexe genetica en epidemiologie aan de Universiteit Maastricht Maurice Zeegers. Het doel van het onderzoek was te bekijken of er uit DNA ook informatie gehaald kon worden op het gebied van huidveroudering. Zou in een laboratorium bijvoorbeeld gezien kunnen worden wat de risicofactoren zijn voor huidveroudering van een bepaald persoon? Immers wijst het DNA ook uit welke haarkleur iemand heeft of dat iemand gemakkelijk dik wordt of juist mager blijft.

Speciale DNA-test

Inderdaad bleek het mogelijk belangrijke informatie uit het DNA te kunnen halen, en My Skincaud was geboren. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een speciale DNA-test om de informatie over de huid goed te kunnen bestuderen. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Allereerst wordt met een wattenstaafje wat wangslijm afgenomen en opgestuurd naar het laboratorium. Daar wordt het materiaal geanalyseerd.

Huidveroudering meten

Het meetinstrument meet zo’n 740 ‘codes’ in de huid. Het duurt dan ook eventjes voordat het resultaat weer binnen is. Uit die codes komt veel relevante informatie waar wij, als huidspecialisten, vervolgens mee verder kunnen. Zo kan uit de DNA-test blijken dat de huid geneigd is tot roodheid, snel collageen verliest, een gebrek heeft aan elastine, enzovoorts. Dat alles zegt iets over de manier waarop jouw huid zal verouderen.

Gericht advies

Als we weten waar jouw huid precies gebrek aan heeft of waar de risicofactoren schuilen, kunnen we een heel gericht advies geven over welk type verzorging geschikt is en waar je op zou kunnen letten. Om hierbij te ondersteunen, heeft My Skincaud zes serums ontwikkeld die aansluiten bij de verschillende codes waarmee je te maken kunt hebben. Reageert je huid snel en vertoont deze snel roodheid? Dan pakken we code c. Maar heb je nu ook last van elastineverlies? Dan kun je code a daarbij gebruiken.

De huidbehoefte

De serums zijn goed met elkaar te combineren, waardoor je tot een formule komt die goed past bij jouw vraagstukken. Bovendien kunnen ze gebruikt worden in combinatie met andere huidverzorgingsproducten, ongeacht welk merk je gebruikt. Door de kennis over jouw huid te vergroten, hoef je nooit meer eindeloos in de winkel te staan staren naar potjes en ingrediëntenlijstjes. Je weet namelijk precies waar jouw huid behoefte aan heeft. Niet alleen is kennis macht, het is ook een enorme tijdsbesparing!

Take Time 4 Beauty

Wil jij meer weten over My Skincaud? Of heb je andere vragen omtrent huidveroudering, -verbetering of -verzorging? Dan ben je bij Take Time 4 Beauty aan het juiste adres. Graag helpen we je bij een mooiere huid, maar ook kunnen we ondersteunen wanneer jij wilt werken aan een gezondere, vitalere en meer zelfverzekerde versie van jezelf. Neem gerust contact met ons op, of kijk eens of onze e-books iets voor je zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Scroll naar boven