Transformational cupping

Snel, efficiënt en resultaatgericht - de overtreffende trap van cupping

De resultaten bij cupping therapie

Transformational Cupping specialist Judith de Geus - Take Time 4 Beauty (2)

Yes, ik wil af van mijn blokkades en de klachten die ik ervan heb

Oud vet, putjes in mijn huid, klachten en kwaaltjes ga ik nu aanpakken

WAT IS TRANSFORMATIONAL CUPPING

Transformational Cupping heeft effect op de huid en dieper gelegen lagen van het lichaam. Het is een combinatie van cupping en manuele therapie. Ook voeding en het ontgiften van het lichaam hoort hierbij. Door het combineren van deze technieken bereiken we fantastische resultaten. Door het bewegen en vacuüm trekken van de cubs worden afvalstoffen losgemaakt waarna ze afgevoerd kunnen worden.

WAT GEBEURT ER PRECIES BIJ TRANSFORMATIONAL CUPPING?
Door de massage met de cubs wordt alles in beweging gebracht. Door het vacuüm trekken van de cubs worden onderliggende verklevingen (zowel de oppervlakkige als zeker ook de diepe) losgetrokken en het lichaam gaat weer doorstromen. Er ontstaat weer ruimte en meer zuurstofrijk bloed. Knopen schieten los, afvalstoffen en verklevingen met vet schieten los en alles wordt goed doorbloed en gevoed. Alle onnodige ballast kan nu afgevoerd worden.

HET AFVOEREN VAN AFVALSTOFFEN
Afvalstoffen krijg je binnen door bijvoorbeeld verkeerde voeding, alcohol, medicatie, luchtvervuiling, schadelijke stoffen in verzorgingsproducten of stress. Op het moment dat het lichaam teveel slechte stoffen binnen krijgt en de lever niet alles kan opruimen, slaat het lichaam dit op. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten. Door de transformational cupping laten de afvalstoffen dus los. Echter deze moeten ook nog afgevoerd worden. Het lichaam kan dit vaak niet goed. Blauwe plekken blijven lang zichtbaar. Voldoende water drinken, groente en fruit eten rondom je behandeling kunnen je helpen. Een goede lymfedrainage direct na je behandeling is ideaal..

UNIEK BIJ TAKE TIME 4 BEAUTY
Om jou nog beter resultaat te geven van je cupping behandeling helpen we je verder. Bij Take Time 4 Beauty werken we met een totaalconcept. Na je cupping behandeling een half uurtje in onze Lynfopress bieden wij als extra mogelijkheid. Waar normaal 1+1=2 is, is dat bij ons nu 1+1=3. Sneller resultaat met name op het gladder maken van je huid. Ideaal tegen cellulite.
Cupping oud-beijerland -Judith de Geus - Take Time 4 Beauty

Cupping specialist Judith de Geus

Ik vind het super leuk om uit te zoeken wat het beste voor mij is en probeer hierin graag verschillende methodes uit. Door de jaren heen ben ik mij niet alleen op voeding gaan richten, maar ook op andere manieren waardoor je lichamelijke en geestelijk ‘fit’ kunt blijven. Dat heeft er onder andere toe geleid dat ik sinds een jaar regelmatig het koude water in ga en dat ik regelmatig breathwork doe. Naast dat ik dit zelf doe, help ik ook met het begeleiden van mensen als ik zelf de sessies niet onderga.

Begin 2022 las ik over cupping en was ik nieuwsgierig naar wat dit voor mij kon doen. Bij mijn eerste behandeling is mijn rug gecupt en na de behandeling voelde mijn rug verbazingwekkend los. Ik had van te voren niet eens door dat mijn rug zo pijnlijk was en zo vast had gezeten al die tijd! Na nog een behandeling te hebben geboekt, was ik zo enthousiast over het resultaat, dat ik heb besloten om zelf de opleiding te doen.

Veel gestelde vragen over cupping

Zijn er contra indicaties voor cupping?

Er zijn enkele contra indicatie. Zowel relatieve als absolute contra indicaties.
 Is het absoluut dan kunnen we niet behandelen. Is de contra indicatie relatief dan zijn er vaak wel behandel mogelijkheden echter moeten we even bespreken of de behandeling voor jou ingezet kan worden. Denk aan een spatader op het been. Wanneer je komt voor het cuppen van vastzittende schouders dan mogen we de schouder wel behandelen.
Twijfel je of cupping voor jou geschikt is, neem gerust even contact op met onze cupping specialist Judith. Zij zal het samen met jou beoordelen.


Tot de contra indicaties behoren:

  • Zwangerschap en het geven van borstvoeding.
  • Auto immuunziektes.
  • Kanker.
  • Ernstig hartfalen.
  • Bloedarmoede
  • Ernstige spataderen.
  • Leverfalen en nierfalen.
  • Hepatitis B.
  • Koorts.
Ik heb een gevoelige huid. Kan ik dan de cupping behandeling krijgen?

Jazeker.

Zelfs bij een gevoelige huid kunnen we cuppen. Uiteraard houden we wel rekening met jouw gevoelige huid.

Zijn blauwe plekken normaal?

Je huid kan tijdens het cuppen wat verkleuren. De plek word lichtrood tot rood. Dit trekt doorgaans na enkele minuten tot uren weer weg.
De oorzaak van deze cupping plekken heeft te maken met de hoeveelheid bloed dat naar deze plek wordt gestuurd (inflammatie). Het immuunsysteem wordt hiermee gestimuleerd.

Plaatselijk kan de huid meer reageren. De cupping plekken zijn dan meer fel rood tot paars. Met name wanneer er veel stagnatie in het bindweefdsel is kun je hier meer last van hebben. Er zijn bijvoorbeeld veel afvalstoffen in je lichaam aanwezig. 

Aanvullend aan de cupping behandeling is het dan raadzaam om de Linfopress in te zetten. Afvalstoffen worden dan nog beter afgevoerd. 
je kunt dit met je cupping specialist bespreken.

Moet ik na de behandeling water drinken?

Het is zeker verstandig om na je behandeling meer water te drinken. 
Je lymfesysteem wordt door het cuppen gestimuleerd. Afvalstoffen worden afgevoerd. We willen niet dat deze afvalstoffen zich weer vast kunnen gaan zetten. We willen deze uitplassen. Voldoende water drinken helpt je dan ook om meer te plassen en je afvalstoffen je lichaam uit te voeren.

Scroll naar boven