Transformational cupping

Snel, efficiënt en resultaatgericht - de overtreffende trap van cupping

De resultaten bij cupping therapie

Yes, ik wil af van mijn blokkades en de klachten die ik ervan heb

Oud vet, putjes in mijn huid, klachten en kwaaltjes ga ik nu aanpakken

WAT IS TRANSFORMATIONAL CUPPING

Transformational Cupping heeft effect op de huid en dieper gelegen lagen van het lichaam. Het is een combinatie van cupping en manuele therapie. Ook voeding en het ontgiften van het lichaam hoort hierbij. Door het combineren van deze technieken bereiken we fantastische resultaten. Door het bewegen en vacuüm trekken van de cubs worden afvalstoffen losgemaakt waarna ze afgevoerd kunnen worden.

WAT GEBEURT ER PRECIES BIJ TRANSFORMATIONAL CUPPING?
Door de massage met de cubs wordt alles in beweging gebracht. Door het vacuüm trekken van de cubs worden onderliggende verklevingen (zowel de oppervlakkige als zeker ook de diepe) losgetrokken en het lichaam gaat weer doorstromen. Er ontstaat weer ruimte en meer zuurstofrijk bloed. Knopen schieten los, afvalstoffen en verklevingen met vet schieten los en alles wordt goed doorbloed en gevoed. Alle onnodige ballast kan nu afgevoerd worden.

HET AFVOEREN VAN AFVALSTOFFEN
Afvalstoffen krijg je binnen door bijvoorbeeld verkeerde voeding, alcohol, medicatie, luchtvervuiling, schadelijke stoffen in verzorgingsproducten of stress. Op het moment dat het lichaam teveel slechte stoffen binnen krijgt en de lever niet alles kan opruimen, slaat het lichaam dit op. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten. Door de transformational cupping laten de afvalstoffen dus los. Echter deze moeten ook nog afgevoerd worden. Het lichaam kan dit vaak niet goed. Blauwe plekken blijven lang zichtbaar. Voldoende water drinken, groente en fruit eten rondom je behandeling kunnen je helpen. Een goede lymfedrainage direct na je behandeling is ideaal..

UNIEK BIJ TAKE TIME 4 BEAUTY
Om jou nog beter resultaat te geven van je cupping behandeling helpen we je verder. Bij Take Time 4 Beauty werken we met een totaalconcept. Na je cupping behandeling een half uurtje in onze Lynfopress bieden wij als extra mogelijkheid. Waar normaal 1+1=2 is, is dat bij ons nu 1+1=3. Sneller resultaat met name op het gladder maken van je huid. Ideaal tegen cellulite.

Cupping specialist Judith de Geus

Ik vind het super leuk om uit te zoeken wat het beste voor mij is en probeer hierin graag verschillende methodes uit. Door de jaren heen ben ik mij niet alleen op voeding gaan richten, maar ook op andere manieren waardoor je lichamelijke en geestelijk ‘fit’ kunt blijven. Dat heeft er onder andere toe geleid dat ik sinds een jaar regelmatig het koude water in ga en dat ik regelmatig breathwork doe. Naast dat ik dit zelf doe, help ik ook met het begeleiden van mensen als ik zelf de sessies niet onderga.

Begin 2022 las ik over cupping en was ik nieuwsgierig naar wat dit voor mij kon doen. Bij mijn eerste behandeling is mijn rug gecupt en na de behandeling voelde mijn rug verbazingwekkend los. Ik had van te voren niet eens door dat mijn rug zo pijnlijk was en zo vast had gezeten al die tijd! Na nog een behandeling te hebben geboekt, was ik zo enthousiast over het resultaat, dat ik heb besloten om zelf de opleiding te doen

Veel gestelde vragen over Fruitzuur behandelingen

Fruitzuur is een sterke vorm van peeling.

Het fruitzuur laat het bovenste laagje van de huid afstoten ( hoe sterk dit gebeurd hangt af van de peeling stof). Het stimuleert tevens de gezonde huid tot een snellere celdeling. We kunnen met een fruitzuur behandeling daarom de stofwisseling van de huid versnellen.

Soorten Fruitzuur Er kunnen diverse soorten fruitzuur gebruikt worden bij het geven van een diepte peeling. Ieder soort fruitzuur heeft namelijk een specifieke werking op de huid. De peeling kan zo perfect aangepast worden op jou huidprobleem of wensen.

Tot de groep fruitzuren behoort:

  • Lactic aicid (melkzuur)
  • Glycolic acid (glycolzuur)
  • Salycil Peeling.
  • Kojic acid
  • Vitamine C
  • Vitamine A
  • Trichloorazijnzuur

Het ingrediënt waar we de peeling mee uitvoeren bepaald de sterkte en de werking van de peeling. Zo hebben we een peeling voor de zeer gevoelige droge huid, een peeling voor een vette grove huid, een ontstekingsremmende peeling bij acne of juist een peeling tegen veroudering en voor collageen opbouw.

Het woord ‘peeling’ is een algemeen woord waarmee we bedoelen. Een manier om de huid aan de buitenkant iets dunner te maken. Dit kunnen we op 3 verschillende manieren doen.

  1. Mechanisch. Dit betekent dat je de dode huidcellen er letterlijk afwrijft. Dit doen we doorgaans met een scrub. Een scrub is makkelijk voor thuisgebruik wanneer je een wat grove of vette huid hebt. Een scrub haalt slecht een miniem laagje van onze bovenste dode huidlaag af.
  2. Enzymatisch. Dan laten we enzymen het werk doen. Een enzym lost op een zachte manier de tussenstof tussen de dode huidcellen op waardoor deze vanzelf gaan loslaten. Dit is een heel geschikte manier van peelen voor de droge gevoelige huid. Het kan zelfs effectiever werken dan een scrub. Ideaal voor thuisgebruik.
  3. Chemische peeling. De fruitzuurpeeling is een vorm van chemische peel. Door een wat zuurdere stof, dan de PH waarde van je huid, aan te brengen laten de huidcellen los. De sterkte van een fruitzuur peeling wordt bepaald door de stof waarmee we peelen. Een fruitzuur peeling wordt doorgaans in de schoonheidssalon aangeboden. Deze is minder geschikt voor thuisgebruik omdat het effect sterker is en de peeling dieper zijn werk doet.

Na de fruitzuurbehandeling kun je in principe gewoon je dagelijkse bezigheden direct weer oppakken. Je huid voelt ‘lichter’ en schoner aan.
Je dient wel rekening te houden met de zon en je huid goed te beschermen met een UVa en UVb filter.
De meeste fruitzuurbehandelingen geven direct een fris resultaat en afhankelijk van de sterkte kan er na een paar dagen even een iets droger of ietwat schilferig gevoel geven. Dit zijn de dode cellen die loslaten.
Wanneer je kiest voor de sterkste fruitzuurpeeling zal je huid binnen enkele dagen na de behandeling gaan schilferen of zelfs vervellen. anneer er voor deze peeling gekozen wordt is er al een voor traject een een bespreking aan vooraf gegaan.

De fruitzuur behandeling kan op diverse manieren worden ingezet. Het kan als kuur behandeling en als onderhoudsbehandeling. Ook is het ideaal om te combineren met mesotherapie of de koudlaserbehandeling.
Wanneer gestart wordt met een kuur dan kan de behandeling 1x per week of per 2 weken worden ingezet afhankelijk van de huidconditie. Dit zal vooraf tijdens een intake gesprek altijd besproken worden.
Kom je eens in de 4 tot 6 weken voor je ‘gewone’ schoonheidsbehandeling dan vormt de peeling een mooie basis.

De peelingbehandeling wordt bij Take Time 4 Beauty op diverse manieren aangeboden. De Image Skincare peeling of de Pascaud peeling kan als onderdeel van een complete behandeling geboekt worden. Vanaf € 95,- Los is de behandeling ook te boeken vanaf € 65,-. Deze manier van behandelen wordt doorgaans ingezet voor jongeren met een vette huid. De peeling kan als deelbehandeling toegevoegd worden aan diverse anti-aging behandelingen. Meer informatie hierover wordt in een persoonlijk gesprek besproken.

Scroll naar top