Hoe bereid ik mijn huid voor op de zon?

Jaa! De dagen worden langer, de temperatuur gaat omhoog. Binnenkort kun je weer eens wat vaker je jas thuislaten. Oh, misschien kun je dat jurkje snel weer uit de kast trekken! De zomer is heerlijk, maar let wel op je huid. Zeker als je gevoelig bent voor de zon moet je extra opletten, maar eigenlijk is voor iedereen huidverzorging belangrijk, vooral in dat warme weer.

Hoe bereid ik mijn huid voor op de zon - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland

Vetophopingen

Je moeder zei het vroeger ook, maar je huid in (blijven) smeren met SPF is echt heel belangrijk.
Ideaal is als je om de twee uur ongeveer zonnebrandcrème smeert. In de zomer zweet je veel en de werkzaamheid neemt na applicatie langzaam af. Daarom is het belangrijk regelmatig opnieuw zonnebrand aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. Je kunt dus nog steeds lekker bruin worden met factor 50 op. Wist je trouwens ook dat je zonnebrand na expiratie écht weg moet gooien? De SPF neemt namelijk rap af nadat het product over datum is gegaan, waardoor de werking afneemt. Ook de zonnebrand bewaren in warme ruimtes doet af aan de werking.

Verbrand

Ja hoor! Je bent in slaap gevallen op de tuinstoel en waggelt nu als een ware kreeft door het huis. In de eerste instantie is het nodig (en fijn!) om je huid te koelen en uit de zon te blijven. Als volgende stap is het heel belangrijk om je huid gehydrateerd te houden. Nadat je je verbrand zal je huid namelijk vocht verliezen, waardoor deze trekkerig aan kan voelen. Als je ernstig verbrand bent, kan je huid gaan vervellen. Vervellen is je lichaam zijn manier om beschadigde cellen, die mogelijk kankerverwekkend zijn, uit je systeem te halen. Om te kijken welke producten het best  geschikt zijn voor jouw huid kun je altijd een  online adviesgesprek inplannen. Dan wordt er samen met jou  gekeken wat er nodig is om jouw beschadigde huid te herstellen en te verbeteren! Je kunt ook kiezen voor een heerlijke wellness behandeling om jouw verbrande velletje te helpen te herstellen. Tijdens zo’n behandeling kun je lekker ontspannen. Je huid wordt diep gereinigd, je wordt gemasseerd en de huid wordt diep verzorgd.

Sprayen maar

Het kan natuurlijk zo zijn dat zonnen op de zonnebank of de hele dag bakken op het strand niks voor jou is. Máár je wil wel lekker bruin de dag door komen. Een spray tan is voor jou dan misschien wel de oplossing! Dit is een natuurlijk alternatief dat 1-2 weken blijft zitten. De tan past zich aan aan jouw huid. Binnen 4 uur is de spray tan volledig in jouw huid ingetrokken en kun je probleemloos alles weer doen.

Take Time 4 Beauty

Het is belangrijk dat je je huid goed verzorgd voordat je de zon ingaat, maar ook als je uit de zon komt. Bij Take Time 4 Beauty kunnen we je helpen met huidbehandelingen, maar ook met advies over hoe je je huid het beste kunt verzorgen. Neem dus nu contact met ons op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Scroll naar boven