Retinol en Glycolzuur, wat doet het voor je huid

Een stralende huid met een jeugdige uitstraling, dat willen we natuurlijk allemaal!

Het toevoegen van zuren in je dagelijkse beautyritueel is een zeer effectieve manier om je huid glad en egaal te maken en huidveroudering tegen te gaan.

Wel is het belangrijk om zuren op de juiste manier te gebruiken en je huid niet te belasten. Daarom vertellen wij je in dit blog graag meer over de wondere wereld van glycolzuur en retinol.

Let’s talk about the power of acids!

Alles-over-retinol-en-glycolzuur-voor-egale-huid - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland

Wat doen zuren in huidverzorging voor de huid?

Zuren, we noemen ze ook ook wel acids, zijn exfoliërende (peelende) ingrediënten om je huid mee te verbeteren. De twee bekendste en veel voorkomende zuren zijn glycolzuur en retinol. Beiden zijn krachtige exfoliators waar we graag mee werken om veel voorkomende problemen als huidveroudering, hyperpigmentatie en acne te verminderen.

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur is een fruitzuur, ook wel alpha-hydroxyzuur (AHA) genoemd. Dit exfoliërende ingrediënt verwijdert dode huidcellen en vernieuwt je huid. De celstofwisseling en doorbloeding zijn meteen gestimuleerd. Direct na gebruik heeft je huid al een mooie glow. Doordat fruitzuren geen onbekende zijn voor het menselijk lichaam is dit een biologische- en veilige manier van peelen.

Het vermindert hyperpigmentatie, verzacht fijne lijntjes en verfijnt de structuur van de huid en geeft deze een gezonde, stralende look. De collageen productie wordt gestimuleerd en het vochtgehalte op peil gebracht. Ideaal om beginnende hyperpigmentatie en huidveroudering aan te pakken.

Waarom is retinol goed tegen huidveroudering?

Retinol, ook bekend als vitamine A-zuur, wordt ook wel de alleskunner genoemd. Retinol heeft veel anti-veroudering eigenschappen en is in staat de poriestructuur te verbeteren. Het gaat net een stapje verder dan glycolzuur en is zeer effectief bij het verminderen van huidveroudering, hyperpigmentatie en acne.

Waarom? Retinol is een cel communicerend ingrediënt. Het kan aan de receptoren van onze huidcellen boodschappen ‘sturen’. Celvernieuwing van de huid wordt gestimuleerd, dode huidcellen verwijderd en er ontstaat een nieuwe, gladde huid. Ook beschermt het tegen vrije radicalen (bijvoorbeeld door luchtvervuiling) en stimuleert het de collageenaanmaak. Dit laatste is precies wat je huid nodig heeft voor een jeugdige look!

Zuren en uv-stralen

Wist je dat zuren en uv-stralen geen goede combinatie zijn? Door zuren te gebruiken maak je je huid namelijk ietsjes gevoeliger voor zonlicht en wanneer deze te veel wordt blootgesteld hieraan, werkt dit averechts.

Wees daarom voorzichtig met het gebruik van zuren tijdens de zomer, of wanneer je op zonvakantie gaat. Zet het minimaal in (retinol kun je beter helemaal even vermijden) en ga altijd met een dagcrème met SPF de deur uit. De herfst en winter zijn om deze reden bij uitstek het meest geschikt om zuren in te zetten en de opgebouwde zonschade te behandelen.

Advies

Retinol en glycolzuur zijn dus fantastische ingrediënten om in je beauty routine te gebruiken. Zeker wanneer je aan verbetering van je huid wilt werken. Echter is het ook belangrijk dat je het op de juiste manier gebruikt. Hoe vaak en welke sterkte je gebruikt is afhankelijk van je huidconditie. Wanneer je wilt starten met het effectief gebruiken van fruitzuren en/of retinol in jouw dagelijkse beautyritueel adviseren we je graag.

Wij bieden altijd een gratis adviesgesprek aan. Wil je liever direct een (deel)behandeling ervaren dan is onze Meet & Treat hier ideaal voor. Andere behandelingen waarin we met zuren werken zijn o.a. de Pascaud Treatment, de Image Skincare Wrinkle Lift of de Pascaud Peels en de Synature Treatment.

Nu de zon weer wat is afgezwakt start het meest ideale moment van het jaar om met peelings of sterkere thuisverzorging te starten.

Tips bij het gebruik van Retinol

  1. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan wordt het afgeraden om retinol te gebruiken.
  2. Ga je net beginnen met retinol? Bouw het gebruik dan op. Start met max. 2 keer per week en bouw het indien gewenst en afhankelijk van jouw huidtype op naar max. 7 keer per week.  
  3. Gebruik retinol alleen ‘s avonds. Retinol maakt de huid iets gevoeliger voor zonlicht en is daarom geen goed product om overdag te gebruiken.  
  4. Ga je binnenkort een intensieve skincare behandeling doen? Gebruik dan ten minste 7 dagen vóór deze behandeling eventjes geen retinol om je huid voor te bereiden.  
  5. Krijg je een huidreactie of schilfering na het gebruik van retinol? Geen nood, de huid moet dan waarschijnlijk eventjes bijkomen of wennen. Bij veel irritatie gebruik het product dan iets minder vaak, tot je huid weer rustig is. 
Fruitzuur-behandeling-pascaud-take-time-4-beauty-oudbeijerland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Scroll naar boven