Permanente Make-Up: wat is waar en niet waar

Wanneer je je mooi en verzorgd wilt voelen maar...

… geen eindeloze uren voor de spiegel met make-up en kwasten wil doorbrengen, kan permanente make-up iets voor jou zijn.

Er is zoveel informatie op internet te vinden, dat de kans bestaat dat je door de bomen het bos niet ziet. Om je hierbij te helpen, vertellen we je graag meer over de feiten en fabels!

permanente-make-up-oud-beijerland-numansdorp-westmaas-puttershoek - Take Time 4 Beauty

Permanente make-up is hetzelfde als een tattoo

Fabel! De verwarring is begrijpelijk, maar er zijn duidelijke verschillen. Een tatoeage wordt namelijk in het onderhuidsbindweefsel gezet. Doordat het zo diep wordt geplaatst, is de inkt definitief en verdwijnt niet. Permanente make-up wordt aangebracht in je lederhuid. Pmu is zeker een langere periode zichtbaar, maar gaat op den duur vervagen. Je bent daarom niet definitief verbonden aan het resultaat.

Pmu is voor alle huidtypes

Feit! Of je nu komt om je wenkbrauwen in te vullen, de liplijn te benadrukken of een permanente eyeliner te nemen, voor ieder huidtype kan pmu een optie zijn. Wanneer we pmu aanbrengen, letten we wel op je huidskleur en leeftijd. Het is belangrijk om de tinten van de pmu mooi te laten aansluiten op je eigen huid- en haarkleur, zodat het een subtiel en natuurlijk effect krijgt.

Pmu geeft altijd een beetje een onnatuurlijk effect

Fabel! Ook hierbij speelt nauwkeurigheid en deskundigheid weer een grote rol. Horrorscenario’s waarbij veel te donkere pigmenten zijn gebruikt of scheve lijnen zijn getekend komen niet voor wanneer je naar een professional gaat. Bovendien besteden we altijd uitgebreid aandacht aan het intakegesprek om tot het gewenste resultaat te komen. We testen verschillende kleuren uit en laten het altijd aan jou zien, zodat je weet wat je kunt verwachten.

De behandeling kan licht pijnlijk zijn

Feit! Tijdens de behandeling worden er kleine naaldjes gebruikt om de pigment in te brengen. In het algemeen ervaart men dit als een prikkelend gevoel en kan licht pijnlijk zijn. Om de kans op pijn zoveel mogelijk te verkleinen, wordt er vooraf een verdovende crème aangebracht. Op die manier weten we zeker dat het niet te gevoelig wordt en de behandeling op een aangename manier voortgezet kan worden.

De na verzorging is intensief

Fabel! Nadat de pmu is aangebracht, is er geen specifieke verzorging waarvoor je allerlei producten nodig hebt. Sterker nog, het is beter om het behandelde gebied met rust te laten, omdat er als het ware een ‘wondje’ is gemaakt. Wanneer er dan crèmes of andere producten op worden aangebracht, is de kans groter dat er irritaties ontstaat. Wel geven we instructies mee over hoe je je huid het beste kunt laten genezen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de pmu niet aan te raken, af te dekken of aan te krabben.

Meer weten?

Spreekt een pmu-behandeling jou aan, maar heb je nog prangende vragen? Neem gerust contact met ons op. De specialisten van Take Time 4 Beauty staan je graag te woord. We plannen samen een intakegesprek in, zodat we een persoonlijke behandeling kunnen opstellen. Daarnaast bieden wij verschillende behandelingen aan op gebied van huidverzorging,-verjonging en -verbetering. Ons doel is jou te laten stralen.

Ontdek 10 geheimen om jouw huid te laten stralen

Het handboek voor elke vrouw met tips van experts

Gratis E-Book - 10 geheimen (1)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Scroll naar boven