Permanente make-up: wat is waar en niet waar

permanente make-up


Iedereen is verschillend en dat maakt ieder uiterlijk uniek. Ieder mens heeft eigen kenmerken. Uitblinkers, maar ook onzekerheden. Wanneer je je mooi en verzorgd wilt voelen maar geen eindeloze uren voor de spiegel met make-up en kwasten wil doorbrengen, kan permanente make-up iets voor jou zijn. Maar er is zoveel informatie op internet te vinden, dat de kans bestaat dat je door de bomen het bos niet ziet. Om je hierbij te helpen, vertellen we je graag meer over de feiten en fabels!

Permanente make-up is hetzelfde als een tattoo

Fabel! De verwarring is begrijpelijk, maar er zijn duidelijke verschillen. Een tatoeage wordt namelijk in het onderhuidsbindweefsel gezet. Doordat het zo diep wordt geplaatst, is de inkt definitief en verdwijnt niet. Permanente make-up wordt aangebracht in je lederhuid. Pmu is zeker een langere periode zichtbaar, maar gaat op den duur vervagen. Je bent daarom niet definitief verbonden aan het resultaat.

Pmu is voor alle huidtypes

Feit! Of je nu komt om je wenkbrauwen in te vullen, de liplijn te benadrukken of een permanente eyeliner te nemen, voor ieder huidtype kan pmu een optie zijn. Wanneer we pmu aanbrengen, letten we wel op je huidskleur en leeftijd. Het is belangrijk om de tinten van de pmu mooi te laten aansluiten op je eigen huid- en haarkleur, zodat het een subtiel en natuurlijk effect krijgt.

Pmu geeft altijd een beetje een onnatuurlijk effect

Fabel! Ook hierbij speelt nauwkeurigheid en deskundigheid weer een grote rol. Horrorscenario’s waarbij veel te donkere pigmenten zijn gebruikt of scheve lijnen zijn getekend komen niet voor wanneer je naar een professional gaat. Bovendien besteden we altijd uitgebreid aandacht aan het intakegesprek om tot het gewenste resultaat te komen. We testen verschillende kleuren uit en laten het altijd aan jou zien, zodat je weet wat je kunt verwachten.

De behandeling kan licht pijnlijk zijn

Feit! Tijdens de behandeling worden er kleine naaldjes gebruikt om de pigment in te brengen. In het algemeen ervaart men dit als een prikkelend gevoel en kan licht pijnlijk zijn. Om de kans op pijn zoveel mogelijk te verkleinen, wordt er vooraf een verdovende crème aangebracht. Op die manier weten we zeker dat het niet te gevoelig wordt en de behandeling op een aangename manier voortgezet kan worden.

De naverzorging is intensief

Fabel! Nadat de pmu is aangebracht, is er geen specifieke verzorging waarvoor je allerlei producten nodig hebt. Sterker nog, het is beter om het behandelde gebied met rust te laten, omdat er als het ware een ‘wondje’ is gemaakt. Wanneer er dan crèmes of andere producten op worden aangebracht, is de kans groter dat er irritaties ontstaat. Wel geven we instructies mee over hoe je je huid het beste kunt laten genezen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de pmu niet aan te raken, af te dekken of aan te krabben.

Meer weten?

Spreekt een pmu-behandeling jou aan, maar heb je nog prangende vragen? Neem gerust contact met ons op. De specialisten van Take Time 4 Beauty staan je graag te woord. We plannen samen een intakegesprek in, zodat we een persoonlijke behandeling kunnen opstellen. Daarnaast bieden wij verschillende behandelingen aan op gebied van huidverzorging,-verjonging en -verbetering. Ons doel is jou te laten stralen.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Permanente make-up is al aardig bekend onder de mensen. Maar weet jij ook de feiten en fabels? Lees ze hier!
On Key

Related Posts

adviezen droge huid

Help, mijn huid heeft vakantiestress

Weken van zon, meer douchen en zee of zwembadwater hebben hun tol geëist van je huid. Je bent er heerlijk tussenuit geweest. Even vakantie. Je bent uitgerust teruggekomen en voelt je weer helemaal in balans. Maar helaas. Je huid heeft het nu iets minder leuk. De balans is ver te zoeken. Uit onderzoek blijkt dat veel

Retinol en Glycolzuur, wat doet het voor je huid

Een stralende huid met een jeugdige uitstraling, dat willen we natuurlijk allemaal! Het toevoegen van zuren in je dagelijkse beautyritueel is een zeer effectieve manier om je huid glad en egaal te maken en huidveroudering tegen te gaan.  Wel is het belangrijk om zuren op de juiste manier te gebruiken en je huid niet te belasten. Daarom vertellen wij je in dit blog

Scroll naar top