Permanente Make-Up

Zorgeloos genieten van de perfecte wenkbrauwen, altijd een mooie eyeliner of een strakke lipcontourlijn

Is permanente Make-Up de oplossing voor jou?

Wenkbrauwen en ogen zijn zeer bepalend voor de vorm en de uitdrukking in je gezicht. Met permanente make-up zorgen we dat je je hier nooit meer zorgen over hoeft te maken.

  • Heb je vroeger teveel geëpileerd?
  • Zijn je wenkbrauwen minder vol en lichter geworden?
  • Is er een onderbreking of litteken in je wenkbrauw waar geen haartjes meer groeien?
  • Zou je willen dat je ogen iets meer uitdrukking hebben?
  • Wil je niet iedere ochtend een eyeliner tekenen?
  • Mogen je lippen iets meer kleur krijgen.

De cosmetische tatoeage biedt hiervoor een oplossing.

Permanente Make-Up - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland

Wil je graag meer weten over permanente make-up

Boek via onderstaande link Jouw PMU afspraak of boek eerst een proefversie inclusief intake.

WAT IS PERMANENTE MAKE-UP?

Bij permanente make-up wordt er make-up in de huid getatoeëerd.
We noemen het ook wel een semi permanente make-up omdat de inkt minder diep wordt gezet als bij een tatoeage. De permanente make-up kun je 1 tot 3 jaar zorgeloos genieten. Hierna zal de kleur iets vervagen. Er volgt dan gewoonlijk een Touch-up.  Je bespreekt opnieuw met de PMU specialist welke vorm en kleur op dat moment bij je gezichtsvorm past.

Een andere naam voor permanente make-up is cosmetische tatoeage. Of de afkorting PMU wordt gebruikt.

WELKE GEBIEDEN BEHANDELEN WIJ MET PMU?

Wenkbrauwen
Bij de wenkbrauwen maakt onze PMU specialist Jacqueline Flisar gebruik van de shadow techniek.

Bij de shaduw techniek moet je denken aan het effect van een poederige wenkbrauw, vergelijkend met wanneer u een wenkbrauwpotlood of poeder aan hebt gebracht. De shadow techniek oogt zacht en is compacter dan de luchtige hairstroke.
Een oplossing voor de lichte of te dunne wenkbrauw. Van dichtbij oogt deze techniek geheel natuurlijk en bespaard je logischerwijs veel tijd in de ochtend.

Eyeliner
Nooit meer een uitgelopen lijntje onder de ogen. Elke dag gedefinieerde ogen. Een permanente eyeliner is een goede uitkomst wanneer je altijd een mooie uitdrukking van de ogen wilt hebben. Een mooie dunne eyeliner behoort tegenwoordig echt tot de mogelijkheden. Vergeet vooral de dikke, onnatuurlijke lijnen van vroeger! Er zijn vandaag de dag verschillende soorten eyeliners, die zelfs tussen de wimperhaartjes in kunnen worden gezet.
Je bespreekt van te voren met onze specialist Jacqueline Flisar welk effect je wilt hebben zodat de eyeliner geheel naar wens is.

Fullips
Deze methode is ideaal voor lippen met te weinig kleur en omvat het volledig inkleuren van de lippen. Ook het contour van de lippen word weer strakker.

PERMANENTE MAKE-UP EN HYGIENE

Hygiëne en veilig werken staan bij ons voorop.
De GGD zal onze werkwijze iedere drie jaar opnieuw beoordelen. Er wordt gekeken naar o.a. de ruimte, de hygiëne, het product gebruik en de er wordt beoordeeld hoe onze specialist de permanente make-up in de huid aanbrengt.
Permanent Make-up - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland - 2

Veel gestelde vragen over permanente make-up

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt gemiddeld 2 uur. Er wordt eerst samen bepaald wat de juiste vorm en kleur is. Hierna start de behandeling pas echt.
Het resultaat direct na de behandeling is niet het uiteindelijke resultaat. De kleur zal nog iets vervagen. Zo nodig kom je nog een keer terug de permanente make-up te perfectioneren.

Waardoor vervaagd de permanente make-up

Permanente make-up vervaagd o.a. door blootstelling aan UV licht. UV licht hebben we uiteraard van de zon en ook van de zonnebank. Ook het huidvernieuwingsproces en de zuurgraad van de huid spelen een rol.

Een goede zonbescherming is daarom altijd raadzaam.

Wat is het verschil met Microblading

Bij microblading wordt er geen gebruik gemaakt van een heel secure machine. Er wordt met een mesje minuscule kleine sneetjes in de huid gemaakt. Hierbij komt dan een pigmentkleur die zich in de sneetjes vastzet. 
Het voordeel is dat de wenkbrauw van dichtbij gezien meer lijkt op haartjes. Het nadeel is echter dat de permanente make-up op deze manier niet heel lang blijft zitten. Het vervaagd vrij snel. Daarnaast kan er makkelijker littekenweefsel ontstaan. Niet erg in eerste instantie echter wel wanneer je ieder jaar op dezelfde plek de behandeling moet uitvoeren om het resultaat optimaal te houden.

De nazorg
Nazorg van de behandeling

Voor een mooi resultaat van de pigmentatie is snelle genezing heel belangrijk. Tijdens de genezing mag er geen korstvorming optreden. Dit kan je het best bereiken door:

Wenkbrauwen: 
Direct na de behandeling met een vochtig, uitgeknepen wattenschijfje de pigmentatie schoon te maken. Rustig deppen, niet boenen. Hiermee verwijder je het lymfevocht. Herhaal dit elk uur 4 keer. Na 6 uur mag je een dun laagje After Care aanbrengen met een schoon wattenstaafje.

Eyeliner: 
Direct na de behandeling dien je met koud kraanwater de eyeliner te spoelen. Daarna droog deppen met een tissue. Herhaal dit na 1 en 2 uur. Hierna mag het voor 48 uur niet nat gemaakt worden, ook géén after care.

Lippen: 
Direct na de behandeling met een vochtig, uitgeknepen wattenschijfje de pigmentatie schoon te maken. Rustig deppen, niet boenen. Hiermee verwijder je het lymfevocht. Herhaal dit elk 45 min 4 keer. Na 6 uur mag je een dun laagje After Care aanbrengen met een schoon wattenstaafje.

Na bovenstaande zorg dient je onderstaande factoren goed in acht te nemen:
– Geen make-up aanbrengen
– Huid niet reinigen
– De eerste 5 dagen geen zwembad, sauna of zonnebank
– Stel de pigmentatie niet bloot aan zonlicht
– Niet krabbelen, peuteren of pulken aan de pigmentatie.

Wanneer behandelen we niet?

We behandelen alleen na een uitgebreid intake gesprek en het invullen van een informed consent.
Houd er daarnaast rekening mee dat we tevens niet behandelen wanneer je bloedverdunners gebruikt of wanneer je iets bloedverdunnends hebt genomen 24 uur ervoor. Denk hierbij aan alcohol of paracetamol.

Is de behandeling PMU pijnlijk?

De werking van de behandeling is in de bovenste laagjes van de huid. Het naaldje gaat niet diep waardoor de pijn beperkt blijft.

Contra Indicaties

Keloid vorming ( dit is vorming van littekenweefsel na een wondje) is een contra indicatie.
Een allergie op antibiotica wordt ook even met je besproken omdat dit wat reactie op de kleur kan geven.

Scroll naar boven