HARSEN OF EPILEREN

Harsen of epileren in Oud-Beijerland en omgeving Hoeksche Waard. Snel van ongewenst haar af.

Harsen of epileren is de prima methode wanneer je snel van ongewenst haar af wilt. Wil je een mooie vorm wenkbrauwen dan is epileren ideaal.

Wat is harsen of epileren.

Met harsen en epileren verwijderen we haren in je gezicht of op je lichaam.
We gebruiken hiervoor hars (of pincet bij epileren). Doorgaans is dit bijenhars voor het lichaam. Denk aan het ontharen van je onderbenen of de rug bij een man. Voor het gezicht gebruiken we een zachtere hars, de azuleen hars.

Epileren met een touwtje is nu ook mogelijk in Oud-Beijerland en omstreken Hoeksche Waard.
Epileren met touw wordt ook threading genoemd of Oosters ontharen. Het is een onthaar methode die vooral werd gebruikt in Aziatische en Indische landen.
Met harsen, epileren en threading wordt de haar volledig verwijderd. Na 3 tot 6 weken is de haar wel weer terug gegroeid. Harsen is daarom een tijdelijke manier van ontharen.
Epileren doen we doorgaans alleen voor de wenkbrauwen. Met epileren werken we haartje voor haartje zodat we de vorm exact kunnen bepalen.

Harsen of epileren om snel van ongewenst haar af te zijn

Wordt de haargroei minder door harsen

Harsen heeft geen invloed op de hoeveelheid haar dat terug groeit. Wel zien we dat haren soms niet meer terug groeien. Dit verschilt van persoon tot persoon. Soms geven de haren het groeien gewoonweg op en komen nooit meer terug. We weten vaak wel het voorbeeld van iemand die verkeerd of langdurig ge√ępileerd is minder haargroei heeft bij de wenkbrauwen. Daar tegenover zijn er ook voorbeelden te noemen van mensen die zich al heel hun leven moeten harsen.

Harsen versus scheren

Wanneer je harst groeit de haar altijd terug met een zachte punt. Dit in tegenstelling tot het scheren. Bij scheren wordt de haar halverwege afgebroken. Na 1 tot 2 dagen is er dan altijd een stoppeltje voelbaar.
Naast scheren kun je ook thuis met een epilady werken. Hiermee trek je de haren eruit. Vergelijkbaar met harsen echter wanneer de haar er scheef uitgehaald wordt breekt deze af en lijkt het effect meer op scheren omdat de haar is afgebroken.
Harsen heeft dus zeker voordelen ten opzichte van scheren.

Tips voordat je start met harsen.

Peeling (scrub)
Geef jezelf ongeveer 24 uur voordat je komt harsen een peeling (scrub). Met name bij het harsen van de benen is dit een voordeel. Het zorgt ervoor dat de droge laag van je huid gedeeltelijk weg is waardoor de hars beter pakt.
Heb je regelmatig last van ingegroeide haartjes dan is het ook verstandig om tussen de harsbeurten door jezelf een scrub te geven. De haartjes die net doorkomen krijgen dan niet de kans om direct tussen de dode huidcellen in te groeien.
Geen retinol (AHA’s) producten.
We raden het gebruik van lotions of peeling met retinol af vlak voor het harsen. Door een behandeling hiermee wordt de bovenste laag van je huid iets dunner en daardoor gevoeliger.
Sauna, zonnebank en heet douchen vermijden.
Vermijd 24 tot 48 uur extreme warmte op de huid vlak na het harsen. Dit om irritatie te voorkomen.
Haren niet te lang.
Zorg dat je haren tijdens het harsen niet te lang zijn. Ongeveer 0,5 tot 1 cm is voldoende. Zijn de haren veel langer dan kun je het best de haren knippen voordat het harsen wordt ingezet.

Reviews

Definitief ontharen

Wil je liever permanent van je haren af. Lees hier meer over definitieve ontharing met de nieuwste innovatieve laser.

Bekijk hier de tarieven

Boek gratis een intake gesprek

En ontdek welke vorm van ontharen het best bij je past.

Menu