Ontharen: De 7 meest gemaakte fouten

Hallo zon, dag haren.

 

Wanneer de zon gaat schijnen gaan de meeste mensen weer met een scheermes aan de slag. Dit resulteert nogal eens in rode bultjes en andere ellende.

Scheer jij je nog?
Voorkom irritatie en ontdek wat er fout gaat bij het scheren bij zowel mannen als vrouwen.

De 7 meest gemaakte ontharingsfouten.

 1. Droogscheren
  De grootste scheerfout die je kan maken is droogscheren. Scheren op een droge huid veroorzaakt een geïrriteerde, brandende, rode huid. Gebruik daarom een scheergel of scheerschuim.
 2. Haastig scheren
  Haastige spoed is zelden goed. Dit geld zeker ook bij scheren. Wanneer je denkt ‘even snel’ je benen, rug of bikinilijn van ontsierde haartjes te ontdoen kan het gaan bloeden voordat je er erg in hebt.
 3. Peeling overslaan
  Peelen is een belangrijk onderdeel bij het ontharen van vooral de benen. Door een scrub te gebruiken voorkom je een droge, schilferige huid. Heb je een hele droge huid dan kunnen de haartjes vaak vast zitten onder de droge dode huidlaag. Scrubben zorgt ervoor dat de haartjes bloot komen te liggen en dus veel beter te scheren zijn.
 4. Roekeloos scheren
  Door zigzag met je scheermes in de weer te gaan kun je een waar slagveld van de onthaarde huid maken. Er ontstaan bultjes, je huid raakt geïrriteerd en er kunnen haren ingroeien. Werk daarom met een mooi scheerpatroon door één richting op te gaan. Je zult zien dat je veel meer haartjes in één keer te pakken krijgt.
 5. Bodylotion
  Hou jij het na het scheren direct voor gezien. Dan vergeet je een belangrijk onderdeel van het scheerproces. Na het scheren is de huid meestal licht geïrriteerd. Door een bodylotion of een ander vocht regulerend product aan te brengen  veranderd je huid in no time in een zacht velletje.
 6. Scheermes vervangen
  Met een bot scheermes heb je veel meer kans op wondjes dan met een nieuw scheermesje. Een bot scheermes maakt ook je scheerresultaat minder optimaal. Vervang je mesje dus op tijd. Hoe vaak? Dat hangt af van de hoeveelheid gebruik.
 7. In de ochtend ontharen
  Onthaar nooit wanneer je net uit bed stapt. Je benen zwellen in de nacht lichtjes op waardoor een deel van de haartjes in de vroege ochtend verstopt zijn. Voor een gladder resultaat kun je beter in de avond scheren.

 

Denk dan eens aan andere onthaar methodes. Wellicht passen deze beter bij je. De opties zijn harsen en definitief ontharen.

Harsen
Bij harsen worden de haartjes volledig uit de huid getrokken inclusief de haarwortel. Het grote voordeel van harsen ten opzichte van scheren is dat de haren veel langer wegblijven. Wel 4 tot 6 weken.
Het nadeel van harsen is dat er eerst haartjes moeten zijn van een bepaalde lengte om effectief te kunnen harsen. We hebben ongeveer een half tot 1 cm nodig. 
Kies je voor harsen dan moet je rekening houden met enkele uurtjes roodheid waarna de huid daarna mooi glad is. Het is snel en je hoeft niet een dag later op stoppeltjes te rekenen. Dit effect duurt enkele weken.

Definitief ontharen
De mooiste en uiteindelijk de makkelijkste en goedkoopste oplossing is het definitief laten ontharen. Het kan tegenwoordig met de nieuwste lasertechniek pijnloos, je bespaart op lange termijn heel veel op onthaarritueel. Geen 6 weekse harsbehandeling meer of wekelijks dure scheermesjes kopen.
Niet pijnlijk je haartjes uittrekken, geen irritatie en roodheid.

Definitief ontharen kent alleen maar voordelen.
Wil je er graag meer over weten?
Ik heb een korte video voor je opgenomen zodat jij alles te weten komt over het definitief ontharen.
Hoe het werkt, hoe vaak je moet komen, of het voor jou geschikt is.
Download de video direct.

Ontdek hoe jij van je storende haren af kan komen.

Bekijk mijn gratis video

Vul je gegevens in en ontvang direct gratis de uitleg video over permanent ontharen.

Share:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

On Key

Related Posts

Ontspanning op en onder de huid

Toe aan wat rust? De agenda staat volledig vol. Naast je sociale afspraken vraagt het werk veel van je. En wanneer je eindelijk thuis bent, wacht daar ook nog een berg aan schoonmaak- en onderhoudsklussen op je. Het duurt niet lang of je krijgt er een gestrest gevoel van. Wat zijn de gevolgen hiervan voor

Scroll naar top