Milieu en Huid: Ga voor een veilige zonbescherming!

Wanneer het lekker weer is, zijn we meer buiten te vinden. Dat is logisch, de natuur en frisse buitenlucht werkt als een oppepper. Je krijgt er energie van en de zon voorziet je van een geluksgevoel en vitamine D. Maar uv-straling heeft ook een negatieve invloed op je huid. Daarom is het belangrijk om verstandig te zonnen. Een goede bescherming staat hierbij centraal. Bij Take Time 4 Beauty vertellen we je graag meer over zonbescherming.

Milieu en huid - Zonbescherming - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland

SPF

Wat houdt zonbescherming nu precies in? Velen weten in meer of mindere mate wel dat zonlicht voor bepaalde huidschade kan zorgen. Daarom is de kans groot dat je thuis een zonnebrandcrème hebt liggen. Wanneer je je huid hier elke dag keurig mee insmeert, is je huid al voor een groot deel beschermd. Dit komt vooral door één bepaald element, namelijk SPF. SPF staat voor Sun Protection Factor. Dit geeft aan hoeveel uv-straling het middel absorbeert of reflecteert. Met een zonnebrandcrème met een hoge SPF-waarde voorkom je narigheden en blijft je huid in een goede conditie.

Beschermende filters

De werkzame stoffen in een zonnebrandcrème worden wel uv-filters genoemd. Je zou deze stoffen kunnen vergelijken met een lensfilter. Er zijn twee typen zonnefilters, chemische en fysische filters. Een chemische uv-filter wordt opgenomen door je huid en daar absorberen ze de uv-straling. Omdat dit filter moet intrekken, is het van belang tijdig te gaan smeren. Het is pas na ongeveer een half uur effectief. Zonbescherming met een fysisch filter ligt daarentegen als een laagje op je huid. Daar doet het zijn werk door uv-straling te weerkaatsen. Het is daarom meteen effectief. Het fijne aan dit filter is dat er minder kans is op huidirritatie. Dit kan prettig zijn als je een gevoelige huid hebt.

Blije huid, blije natuur

Door je in te smeren, blijft je huid in een goede conditie. Dat is een geruststellende gedachte, want dat betekent je uiterlijk minder schade oploopt en je de huid beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering. Maar we zijn ons vaak niet bewust van het effect dat al die zonnebrandcrème heeft op het milieu. Wanneer jij je insmeert en een frisse duik neemt, komt de zonnecrème in de oceaan terecht. Chemische filters kunnen schadelijk zijn, zo kunnen de stoffen blekend werken op het koraal en giftig zijn voor zeediertjes. Fysische filters zijn veel minder schadelijk voor de oceaan, doordat ze afbreekbaar zijn. Gebruik daarom ook voor de natuur zonnebrand op basis van minerale filters. Je kunt ook kijken of de crème voorzien is van het Ecocert-keurmerk, dan weet je dat het product milieuvriendelijk is vervaardigd.

Fijne zonbescherming

Bij Take Time 4 Beauty hebben wij verschillende producten beschikbaar voor een veilige zonbescherming. Hierbij werken wij met het ingrediënt ‘zinkoxide’. Zinkoxide, in de volksmond ook wel zink, is te vinden in verschillende schoonheidsproducten. Een zonnebrand met zink is een fysische uv-filter en beschermt je huid onmiddellijk tegen de uv-stralingen. Is je huid wel verbrand? Dan kan een crème met dit ingrediënt ook van pas komen bij acne en de onzuivere huid.

Over Take Time 4 Beauty

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Daarom verdient het aandacht! Bij Take Time 4 Beauty doen we dit in de vorm van huidverzorging, huidverbetering en huidverjonging. Tijdens een intakegesprek leren wij je graag kennen en geven eerlijk en open advies. Op die manier werken we samen naar een huid waar je blij van wordt. Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Scroll naar boven