Microneedling - BB Glow

Wil jij een zachtere poriestructuur? Een verfijning van fijne lijntjes en rimpeltjes? Microneedling biedt hier de oplossing voor. BB Glow is een unieke techniek voor het verminderen van donkere kringen onder de ogen en egaliseren van de huidteint.

De resultaten van Microneedling en BB Glow

Ik wil graag meer weten over de BB Glow en/of het Microneedlen

En mij laten informeren of de Microneedling of BB Glow past bij mijn huidwensen en of huidproblemen

Wat is microneedling?

Heb je last van een doffe vlekkerige huid of stoor jij je aan een onregelmatige huidstructuur? Microneedling biedt hiervoor een oplossing. Diverse ongemakken van huidverouderingsverschijnselen worden aangepakt. Microneedling is perfect te combineren met de BB Glow behandeling om de huidteint te egaliseren of donkere kringen onder de ogen te behandelen. Lees hieronder meer over de BB Glow.

Microneedling is een veilige behandeling. Op hoge snelheid worden er miniscul kleine verticale gaatjes in de huid gemaakt. Er wordt gewerkt met een tussenvloeistof om de huid direct te voorzien van de juiste voedingsstoffen. De huidspecialist maakt een keuze uit vijf verschillende serums door naar je huidconditie en jouw huidwens te kijken.

Het voordeel van Microneedlen ten opzichte van diverse andere intensieve en invasieve behandelingen, zoals intensieve (fractional) lasers,  is dat dit veilig rondom de ogen kan worden behandeld. Fijne lijntjes verzachten en de huid rond de ogen wordt steviger.

Het apparaatje waarmee de Microneedling secuur kan worden uitgevoerd wordt ook wel de Mesopen genoemd. Microneedlen lijkt ook wel op Mesotherapie waarbij we ook het woord Mesopen of Mesogun gebruiken.
Mesotherapie heeft als voornaamste doel het intensief voeden van de huid waarbij poriestructuur verfijning een bijkomend voordeel is. Microneedling richt zich juist op de structuurverbetering waarbij het voeden van de huid direct kan worden meegenomen. De huidspecialist zal altijd met je bespreken welke behandeling het beste past bij de indicatie.

WAT IS BB GLOW PRECIES

Wat is BB Glow precies?

BB Glow geeft je gezicht een mooi egaal en stralend effect. BB Glow bevordert de teint van de huid en dekt met een bepaalde mate donkere vlekken. Met name donkere kringen onder de ogen zijn hiermee mooi te behandelen.

Met een speciale Nano techniek wordt er semi permanent serum oppervlakkig in de huid aangebracht. Het serum bevat de verhelderende kleur zonder dat er gebruik wordt gemaakt van echte pigmenten.

Voordat we het BB Glow serum aanbrengen wordt de huid eerst behandeld met de Mesotechniek. Dit is een microneedling behandeling die de structuur van de huid verbeterd. Een Booster serum wordt direct met het microneedlen in de huid aangebracht om o.a. de hydratatie en huidstructuur te verbeteren. Rimpeltjes en lijntjes te verminderen hierdoor en littekentjes worden vervaagd. Het effect van de BB Glow is een foundation effect. De huid kleurt egaler, puisjes worden lichter, vlekjes minder en pigment wordt gecamoufleerd.

Er zijn gemiddeld 3 behandelingen nodig voor het meest optimale langdurige effect. Na deze 3 behandelingen kan worden besproken hoe eventuele herhaalbehandelingen worden ingezet.

De kleur van de huidtint kan worden aangepast. Er zijn maar liefst 5 verschillende tinten. Voor zowel de hele lichte huid als de donkere huid.

Veel gestelde vragen over Microneedling en BB Glow

Er wordt gebruik gemaakt van minuscule naaldjes. Deze hebben een maximale diepte van 0,5 mm diep. De daadwerkelijke inprik diepte hangt daarnaast nog af van enkele factoren. Dit wordt bepaald door de specialiste.

De eerste behandeling zal gewerkt worden met de MesoPen en de BB Glow. De tweede behandeling wordt alleen met het BB glow serum met Nanotechniek gewerkt.
De derde behandeling  is weer als de eerste. De MesoPen in combinatie met de BB Glow.
Tussen de 3 behandelingen zit steeds 14 dagen.

Het effect van de hierboven beschreven behandelkuur van 3 keer houdt gemiddeld 4 tot 6 maanden aan.
Afhankelijk van je huidtype is er soms een behandeling extra nodig.
Een hele vette huid heeft iets minder lang profijt van de kuur en zal een onderhoudsbehandeling wellicht eerder nodig zijn.

De 5 verschillende kleuren BB Glow zijn:

  1. Licht: Ideaal voor de hele lichte huidtypes.
  2. Licht Rose: Ideaal voor de lichte huiden met een rode of roze ondertoon.
  3. Mediem: Ideaal voor mensen met een lichtbruine huidskleur.
  4. Deep-dark: Voor mensen met een medium bruine huidskleur.
  5. Deep-plus: Speciaal voor mensen met een donkere bruine huidskleur.

De ingrediënten van de BB Glow zijn:

Niacinamide, dit is een Vitamine B complex. Ideaal tegen lijntjes en rimpeltjes.

Titanium dioxide, bepaalt de kleur in die het gaat worden.

Betaine, zorgt voor een diepe hydratatie.

Dimeticone, is een silicoon dat antiaging werkt.

De MesoPen behandeling wordt ook wel Micro-needling genoemd.
Met deze behandeling maken we kleine microkanaaltjes in de huid en zorgen direct dat er een passend serum in de huid wordt gebracht. Dit serum komt in de diepere huidlagen waardoor het een huidverbeterend effect heeft. Het serum wordt aangepast op de huid.

Een absolute contra indicatie voor de BB Glow is permanent ontharen. Dit omdat de Laser of IPL techniek bij definitieve haarverwijdering een warmte afgeeft die in pigmenten geabsorbeerd wordt. Is de huid gepigmenteerd dan zal de warmte niet naar de haar gaan maar naar de huid. Opwarming van de huid kan verbranding tot gevolg hebben.
Definitief ontharen zou enkele maanden na de behandeling weer kunnen wanneer de BB Glow volledig verdwenen is.
Overige relatieve contra indicaties bespreekt de specialist voor de behandeling met je.
Een gezonde huid zonder actieve ontstekingen kan meestal zonder problemen behandeld worden.

Scroll naar top