De resultaten van Microneedling en BB Glow

Microneedling - BB Glow - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland

Microneedling - BB Glow

Wil jij een zachtere poriestructuur? Een verfijning van fijne lijntjes en rimpeltjes? Stimulatie van collageen aanmaak of littekens en striae behandelen? Microneedling biedt hier de oplossing voor. 

Ik wil graag meer weten over de BB Glow en/of het Microneedlen

En mij laten informeren of de Microneedling of BB Glow past bij mijn huidwensen en of huidproblemen

Wat is microneedling?

Heb je last van een doffe vlekkerige huid, stoor jij je aan een onregelmatige huidstructuur of pigmentatieproblemen? Wil jij af van acne littekens, de vervelende putjes of juist rode adertjes in je huid. Heb je last van striae Microneedling biedt hiervoor een oplossing. Diverse ongemakken die huidveroudering  met zich meebrengt word aangepakt

De microneedling van Take Time 4 beauty kan worden ingezet als medische microneedling. Wij werken met de XCellaris Pro.

Needling met de Xcellaris Pro is een zeer veilige behandeling. Op hoge snelheid worden er miniscul kleine verticale gaatjes in de huid gemaakt. Na het needlen wordt er een speciaal hyaluronzuur aangebracht dat diep in de huid kan werken. 
De Xcellaris pro geeft fantastische resultaten. Met één behandeling kunnen we al veel bereiken. Een kuur is veelal niet eens nodig. Wel is het van belag dat we de huid goed voor bereiden en dat je huid eraan toe is. Het kan zijn dat we eerst een ander probleem in de huid moeten oplossen en dan pas kunnen needlen. Voor wij starten met het plannen van de behandeling gaan we eerst met jou zitten om te bepalen wat de juiste aanpak is zodat jij ook het beste resultaat zal behalen dat mogelijk is voor jouw huid.

Het voordeel van Microneedlen ten opzichte van diverse andere intensieve en invasieve behandelingen, zoals intensieve (fractional) lasers,  is dat dit veilig rondom de ogen kan worden behandeld. Fijne lijntjes verzachten en de huid rond de ogen wordt steviger. Ook wordt met het needlen niet de bovenste laag van de huid beschadigd.

Het apparaatje waarmee de Microneedling secuur kan worden uitgevoerd wordt ook wel de Mesopen genoemd. Microneedlen lijkt ook wel op Mesotherapie waarbij we ook het woord Mesopen of Mesogun gebruiken.
Mesotherapie heeft als voornaamste doel het intensief voeden van de huid waarbij poriestructuur verfijning een bijkomend voordeel is. Microneedling richt zich juist op de structuurverbetering waarbij het voeden van de huid direct kan worden meegenomen. De huidspecialist zal altijd met je bespreken welke behandeling het beste past bij de indicatie.

WAT IS BB GLOW PRECIES

Wat is BB Glow precies?

BB Glow geeft je gezicht een mooi egaal en stralend effect. BB Glow bevordert de teint van de huid en dekt met een bepaalde mate donkere vlekken. Met name donkere kringen onder de ogen zijn hiermee mooi te behandelen.

Met een speciale Nano techniek wordt er semi permanent serum oppervlakkig in de huid aangebracht. Het serum bevat de verhelderende kleur zonder dat er gebruik wordt gemaakt van echte pigmenten.

Voordat we het BB Glow serum aanbrengen wordt de huid eerst behandeld met de Mesotechniek. Dit is een microneedling behandeling die de structuur van de huid verbeterd. Een Booster serum wordt direct met het microneedlen in de huid aangebracht om o.a. de hydratatie en huidstructuur te verbeteren. Rimpeltjes en lijntjes te verminderen hierdoor en littekentjes worden vervaagd. Het effect van de BB Glow is een foundation effect. De huid kleurt egaler, puisjes worden lichter, vlekjes minder en pigment wordt gecamoufleerd.

Er zijn gemiddeld 3 behandelingen nodig voor het meest optimale langdurige effect. Na deze 3 behandelingen kan worden besproken hoe eventuele herhaalbehandelingen worden ingezet.

De kleur van de huidtint kan worden aangepast. Er zijn maar liefst 5 verschillende tinten. Voor zowel de hele lichte huid als de donkere huid.

Veel gestelde vragen over Microneedling en BB Glow

Hoe diep werk je in de huid?

Er wordt gebruik gemaakt van minuscule naaldjes. Deze kunnen we op diverse lengtes instellen. De cosmetische behandeling zit vaak tussen de 0’5 en 1 mm terwijl de medische microneedling wat dieper gaat. De daadwerkelijke inprik diepte hangt af van enkele factoren. Dit wordt bepaald door de specialiste.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de indicatie. Welk probleem moeten we oplossen of wat is het doel van de behandeling. Microneedling kan ook heel mooi een onderdeel zijn van een totaal huidverbeteringsplan. We bepalen na de 1e behandeling of er meer nodig zijn. 

Welke 5 tinten zijn er?

De 5 verschillende kleuren BB Glow zijn:

  1. Licht: Ideaal voor de hele lichte huidtypes.
  2. Licht Rose: Ideaal voor de lichte huiden met een rode of roze ondertoon.
  3. Mediem: Ideaal voor mensen met een lichtbruine huidskleur.
  4. Deep-dark: Voor mensen met een medium bruine huidskleur.
  5. Deep-plus: Speciaal voor mensen met een donkere bruine huidskleur.

Welke ingrediënten bevatten de serums?

De ingrediënten van de BB Glow zijn:

Niacinamide, dit is een Vitamine B complex. Ideaal tegen lijntjes en rimpeltjes.

Titanium dioxide, bepaalt de kleur in die het gaat worden.

Betaine, zorgt voor een diepe hydratatie.

Dimeticone, is een silicoon dat antiaging werkt.

Wat houd de MesoPen in?

De MesoPen behandeling wordt ook wel Micro-needling genoemd.
Met deze behandeling maken we kleine microkanaaltjes in de huid en zorgen direct dat er een passend serum in de huid wordt gebracht. Dit serum komt in de diepere huidlagen waardoor het een huidverbeterend effect heeft. Het serum wordt aangepast op de huid.

Contra Indicaties

Een absolute contra indicatie voor de BB Glow is permanent ontharen. Dit omdat de Laser of IPL techniek bij definitieve haarverwijdering een warmte afgeeft die in pigmenten geabsorbeerd wordt. Is de huid gepigmenteerd dan zal de warmte niet naar de haar gaan maar naar de huid. Opwarming van de huid kan verbranding tot gevolg hebben.
Definitief ontharen zou enkele maanden na de behandeling weer kunnen wanneer de BB Glow volledig verdwenen is.
Overige relatieve contra indicaties bespreekt de specialist voor de behandeling met je.
Een gezonde huid zonder actieve ontstekingen kan meestal zonder problemen behandeld worden.

Scroll naar boven