Microneedling behandeling

Bied een zachtere poriestructuur - Verfijning van lijntjes en rimpels - Stimulatie van collageen!

De resultaten van Microneedling

Microneedling - BB Glow - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland

Is Microneedling iets voor mij?

Kom langs voor onze Meet & Treat -  We bespreken jouw huidwensen, adviseren het beste behandeltraject en ervaar direct een passende facial

Wat is microneedling?

Heb je last van een doffe vlekkerige huid, stoor jij je aan een onregelmatige huidstructuur of pigmentatieproblemen? Wil jij af van acne littekens, de vervelende putjes of juist rode adertjes in je huid? Microneedling biedt hiervoor een oplossing. Ouder worden willen we graag maar het liefst zo mooi en gezond mogelijk. Needling helpt om jouw huid actief te houden en ongemakken te verminderen. 

Bij Take Time 4 beauty werken we met drie soorten needling. Onze XCellaris Pro is de krachtpatser die je afhelpt van vervelende putjes in je huid, die acne littekens aanpakt en is zeer effectief op huidverbetering door regeneratie van nieuwe cellen te stimuleren.

Onze InfusionPen is een meer milde vorm van microneedling. Zeer geschikt om een doffe huid een mooie glow te geven. Het geeft een stimulatie van collageenaanmaak. Bij onze Collageendraad behandeling wordt de InfusionPen als voorbehandeling ingezet.

Nanoneedling is een hele oppervlakkige vorm van needling. Nanoneedling wordt alleen ingezet om onze Hyalurondraden dieper in de huid te krijgen. Een combinatie van de InfusionPen en Nanoneedling wordt bij de Hya-Treats (hyalurondraad behandeling) ingezet.

Het voordeel van Microneedlen ten opzichte van diverse andere intensieve en invasieve behandelingen, zoals intensieve (fractional) lasers,  is dat dit veilig rondom de ogen kan worden behandeld. Fijne lijntjes verzachten en de huid rond de ogen wordt steviger. Ook wordt met het needlen niet de bovenste laag van de huid beschadigd.

 De huidspecialist zal altijd met je bespreken welke behandeling het beste past bij de indicatie.

Het voordeel van microneedling?

Het voordeel van Microneedlen ten opzichte van diverse andere intensieve en invasieve behandelingen, zoals intensieve (fractional) lasers,  is dat dit veilig op de gevoeligere plekken kan worden behandeld zoals rondom de ogen en om de mond. Daarnaast geeft needling een prikkel aan de huid waardoor deze zelf weer nieuwe (collageen)vezels gaat bouwen. We maken niks kapot door verhitting in de diepere lagen. Ook wordt met het needlen niet de bovenste laag van de huid beschadigd.

 De huidspecialist zal altijd met je bespreken welke vorm van needling het beste past bij de indicatie.

Hoe werkt microneedling?

Needling met de Xcellaris Pro is een zeer veilige behandeling. Op hoge snelheid worden er miniscul kleine verticale gaatjes in de huid gemaakt. Na het needlen wordt er een speciaal hyaluronzuur aangebracht dat diep in de huid kan werken. 
De Xcellaris pro geeft fantastische resultaten. We starten met één behandeling en bespreken daarna of er meer nodig is. 

Wanneer we starten met intensieve Microneedling is het van belang dat er voldoende bouwstoffen aanwezig zijn om de huid daadwerkelijk weer mooier op te bouwen. Soms is het nodig eerst te starten met een ander soort behandeling.  Voor wij starten met het plannen van de behandeling bespreken we met jou de juiste aanpak. De Meet & Treat behandeling is hier ideaal voor.  Jij krijgt dan het beste resultaat dat mogelijk is voor jouw huid.

Wat is BBGLow?

BB Glow geeft je gezicht een mooi egaal en stralend effect. BB Glow bevordert de teint van de huid en dekt met een bepaalde mate donkere vlekken. Met name donkere kringen onder de ogen zijn hiermee mooi te behandelen.

Met een speciale Nano techniek wordt er semi permanent serum oppervlakkig in de huid aangebracht. Het serum bevat de verhelderende kleur zonder dat er gebruik wordt gemaakt van echte pigmenten.

Voordat we het BB Glow serum aanbrengen wordt de huid eerst behandeld met de MesoPen. Dit is een microneedling behandeling die de structuur van de huid verbeterd. Een Booster serum wordt direct met het microneedlen in de huid aangebracht om o.a. de hydratatie en huidstructuur te verbeteren. Rimpeltjes en lijntjes verminderen hierdoor en littekentjes worden vervaagd.

Het effect van de BB Glow is een foundation effect. De huid kleurt egaler, puisjes worden lichter, vlekjes minder en pigment wordt gecamoufleerd.
Er zijn gemiddeld 3 behandelingen nodig voor het meest optimale langdurige effect. Na deze 3 behandelingen kan worden besproken hoe eventuele herhaalbehandelingen worden ingezet.
De kleur van de huidtint kan worden aangepast. Er zijn maar liefst 5 verschillende tinten. Voor zowel de hele lichte huid als de donkere huid.

Veel gestelde vragen over Microneedling en BB Glow

Hoe diep werk je in de huid?

Er wordt gebruik gemaakt van minuscule naaldjes. Deze kunnen we op diverse lengtes instellen. De daadwerkelijke inprik diepte hangt af van enkele factoren. Dit wordt bepaald door de specialiste.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de indicatie. Welk probleem moeten we oplossen of wat is het doel van de behandeling. Microneedling kan ook heel mooi een onderdeel zijn van een totaal huidverbeteringsplan. We bepalen na de 1e behandeling of er meer nodig zijn. 

Welke 5 tinten BB Glow zijn er?

De 5 verschillende kleuren BB Glow zijn:

  1. Licht: Ideaal voor de hele lichte huidtypes.
  2. Licht Rose: Ideaal voor de lichte huiden met een rode of roze ondertoon.
  3. Mediem: Ideaal voor mensen met een lichtbruine huidskleur.
  4. Deep-dark: Voor mensen met een medium bruine huidskleur.
  5. Deep-plus: Speciaal voor mensen met een donkere bruine huidskleur.
Welke ingrediënten bevatten de BB glow serums?

De ingrediënten van de BB Glow zijn:

Niacinamide, dit is een Vitamine B complex. Ideaal tegen lijntjes en rimpeltjes.

Titanium dioxide, bepaalt de kleur in die het gaat worden.

Betaine, zorgt voor een diepe hydratatie.

Dimeticone, is een silicoon dat antiaging werkt.

Is MesoPen hetzelfde als InfusionPen in?

De MesoPen behandeling lijkt op de Mesotherapie behandeling. Ook hier worden kleine injecties gegeven met vloeistof dat via het naaldje de huid ingaat. Bij Microneedling gaat de vloeistof langs het naaldje en niet via de naald. De InfusionPen heeft hetzelfde effect. De namen worden vaak door elkaar gebruikt. Afhankelijk van de leverancier.

Contra Indicaties

Een absolute contra indicatie voor de BB Glow is permanent ontharen. Dit omdat de Laser of IPL techniek bij definitieve haarverwijdering een warmte afgeeft die in pigmenten geabsorbeerd wordt. Is de huid gepigmenteerd dan zal de warmte niet naar de haar gaan maar naar de huid. Opwarming van de huid kan verbranding tot gevolg hebben.
Definitief ontharen zou enkele maanden na de behandeling weer kunnen wanneer de BB Glow volledig verdwenen is.
Overige relatieve contra indicaties bespreekt de specialist voor de behandeling met je.
Een gezonde huid zonder actieve ontstekingen kan meestal zonder problemen behandeld worden.

Scroll naar boven