fbpx

Kun je blond en grijs haar ook definitief ontharen?

Kun je blond en grijs haar nu wel of niet definitief ontharen?

Je leest het steeds vaker “Nu ook resultaat op blonde lichte haren met de nieuwe techniek voor laserontharing”.

Is het een mooie marketing term of is de techniek echt verbeterd?
Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden zal ik eerst iets uitleggen over de techniek van laserontharing.

Laserontharing – de techniek

De techniek van alle onthaarsystemen, gebaseerd op licht/ golflengte, gaan uit van hetzelfde geleidingsprincipe. We hebben het dan over laser en IPL systemen.

Stel: De zon schijnt en er staan 2 auto’s. Een witte auto en een zwarte auto. Welke auto wordt warm en welke blijft koel… Juist 🙂 de witte blijft koel en de zwarte absorbeert alle warmte.

Zo werkt het ook met de laser en IPL. De laser/IPL geeft een bepaalde energie af. Deze energie wordt omgezet in warmte. De haar die zich in de huid bevindt ,absorbeert de warmte en geleidt deze naar de onderkant van de haar. Daar liggen de cellen om een nieuwe haar te maken. Ook staat de haar hier in contact met de haarvaatjes (kleine bloedvaatjes). Deze bloedvaatjes zijn verantwoordelijk voor het brengen van vitamines, mineralen en eiwitten waardoor er steeds weer nieuwe haren worden aangemaakt.
Met permanent ontharen is het nu juist de bedoeling dat dit proces stopt. Via een haar die kleur (pigment) bevat, wordt de warmte van de laser of IPL naar de bloedvaatjes geleid en vernietigt hier de voedingsbodem. Is de haar blond of gewoonweg te licht van kleur dan kan de geleiding niet plaatsvinden.
Conclusie: Met gewone laserontharingstechnieken en IPL systemen kunnen blonde haren niet worden weggehaald.
Ja… er zal hier en daar een blonde haar verdwijnen. Soms is een haar aan de buitenkant blond maar zie je dat het haarzakje donker is. Deze haar kan dan wel degelijk definitief worden behandeld.

Nieuwe SHR techniek

De ontwikkeling staat gelukkig niet stil. Er is een nieuwe techniek die ervoor zorgt dat de omgeving om het haarzakje ook verwarmd kan worden. Deze techniek heet de SHR techniek. (Alma lasers heeft deze techniek gepatenteerd).
De SHR techniek heeft meerdere voordelen. Het voornaamste is dat de behandeling nu pijnloosis. Normale diode lasers zijn behoorlijk gevoelig, met name rond de bikinilijn en oksels. De gewone laser geeft in één pulse een heleboel energie af (tot 70 graden per flits). De SHR techniek geeft in korte tijd meerdere pulsen af die minder warm zijn en hierdoor resulteren in een pijnloze behandeling. Ook komt er warmte vrij in de proteïnen (eiwitten) om het haarzakje heen. Deze absorberen ook warmte. Deze warmte draagt bij aan het dichtzetten van de kleine bloedvaatjes. Er zal daarom meer en sneller resultaat zijn.
Deze SHR techniek heeft verder als voordeel dat mensen met een donkere huid nu ook behandeld kunnen worden. Bij de normale IPL en diode laser systemen kunnen we niet op een donkere huid behandelen. Dit omdat er teveel energie per pulse (flits) wordt gegeven. Het kan zorgen voor schade aan de huid. Zonlicht moet ook minimaal 4 tot 6 weken vermeden worden met deze systemen. De SHR techniek maakt het mogelijk om alle huidtypen het hele jaar door te behandelen.

SHR techniek en blonde haren

Wat heeft de SHR techniek voor voordelen op lichte, blonde haren?
Zoals eerder aangegeven, worden de proteïnen (eiwitten) om het haarzakje heen ook verwarmd. Het voordeel is dat dit ook gebeurt bij de blonde haren. Wordt de warmte niet via de haar geabsorbeerd dan gebeurt het dus nu door de proteïnen om het haarzakje heen. De voeding via het bloedvaatje, om een nieuwe haar te bouwen, stopt nu en een haar is permanent verwijderd.
Dit ‘lijkt’ ideaal en de perfecte oplossing met SHR laserontharing voor blonde dames. En vergeet niet al het inmiddels grijs geworden haar op bv een bovenlip of een kin. Echter, niet alle haren zullen weggaan. Er is een gemiddeld resultaat tussen de 30 en 70% haarverwijdering op blond haar.

Conclusie

Een heel goed antwoord kan ik je dus niet geven. Het is helemaal aan jezelf of je de behandeling gaat starten wanneer je volledig blond bent. Vraag jezelf af of je al tevreden zou zijn met een bepaald percentage. Word jij er gelukkig van dan zeg ik doen. Is je wens dat je het scheermesje tijdens de vakantie thuis kan laten dan zou ik er nog even over nadenken.
Heb je donkerblond haar dan kun je het proberen en even per behandeling kijken wat er gebeurt. Word je blij van het resultaat dan ga je door en anders stop je. Ook kun je een test stukje aanvragen. Kijk of je na enkele weken resultaat ziet.
Laat je niks wijsmaken door allerlei slimme marketingcampagnes en houd altijd, de auto’s in de zon, in gedachten.

Elektrisch ontharen, de oude vertrouwde techtniek

Is er dan niks voor haren op mijn bovenlip, kin, kaaklijn die blond of grijs zijn?
Gelukkig wel. Elektrisch ontharen is de techniek die al werd toegepast toen er nog geen lasers voor ontharen bestonden. Het werkt iets langzamer echter het geeft heel veel voldoening voor mensen die kampen met overbeharing in het gezicht. Met elektrisch ontharen hebben we geen geleiding nodig van warmte. Via de porie, waar ook het haartje zich bevindt, gaan we met een flinterdun naaldje tot aan de haarwortel en geven daar direct warmte af. De haar laat meteen los en je bent hem kwijt.
Elektrisch ontharen combineer ik vaak met de Soprano Ice laser. We starten dan met de laser en proberen zoveel mogelijk op deze manier weg te krijgen. De overgebleven haartjes haal ik later met elektrisch ontharen weg.

Soprano Ice laser

Alma lasers ontwikkelt lasers met de beste SHR techniek. De nieuwste laser is de Soprano Ice. Dit is een diode laser waarmee we dus pijnloos, op donkere huiden en lichte haren het best kunnen behandelen.

Vergoeding door de verzekering

Heb je last van haar in je gezicht, blijf er dan niet mee rondlopen. Het kan ECHT weg. Met de soprano ICE SHR of met elektrisch ontharen of een combinatie van deze twee. Je hoeft ook niet te schrikken van de prijs. Een bovenlip is al voor € 25 per behandeling behandeld. Een kin ook en een combinatie is zelfs goedkoper. Check ook altijd even het vergoedingenoverzicht van je verzekeraar. In de meeste gevallen krijg je de behandeling vergoed en het gaat niet van je eigen risico af.

Nieuwsgierig geworden?

Wil je weten of de behandeling bij je past? Wil je eerst ervaren of het echt pijnloos is (je zal niet de eerste zijn die elders behandeld is en het toch erg gevoelig vond) dan mag je altijd langskomen. Ook het woord ‘pijnloos’ wordt te pas en te onpas gebruikt. Kom dan bij schoonheidsspecialist en onthaarspecialist  van Take Time 4 Beauty langs voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek. Heb je vragen dan kun je mij uiteraard altijd een mail sturen. Mail naar info@taketime4beauty.nl
Of bekijk de GRATIS VIDEO waarin alles verteld wordt over de mogelijkheden voor jou.

Ontdek hoe jij van je storende haren af kan komen.

Bekijk mijn gratis video

Vul je gegevens in en ontvang direct gratis de uitleg video over permanent ontharen.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Wat is laserontharen en hoe werkt het?

Permanent van haren af. Dit klinkt natuurlijk fantastisch. En dat is het ook. Zeker wanneer je je erg aan de haren stoort. Of wanneer ze problemen opleveren. Denk aan irritatie van het scheren. Rode bultjes bij je bikinilijn. Ontstekingen die achterblijven na het scheren. Ook het schaamtegevoel dat komt kijken bij het hebben van haargroei.

Veel gestelde vragen over definitief ontharen

https://youtu.be/tHtlgUX2tgQ Zie je door de bomen het bos niet meer…   Heb je vragen over permanent ontharen? Vragen over het verschil tussen soorten Laser en IPL methodes.Scroll dan door onze lijst met veel gestelde vragen over definitief ontharen. Staat je vraag er niet bij of wil je meer uitleg. Download dan onderstaand de gratis video

Gezonde bloedvaten voor een mooie huid.

Ons bloedvaten stelsel is een heel mooi systeem in ons lichaam.   Ze zorgen ervoor dat de voedingstoffen die we eten overal in ons lichaam terechtkomen. Het is tevens ons transportmiddel voor zuurstof. Zeer belangrijk dus om de kwaliteit van onze bloedvaten gezond te houden. Hoe beter voedingstoffen en zuurstof naar al onze organen geleid

Voorkom je de griep met zonlicht. Is Vitamine D de weerstand vitamine?

Gematigde blootstelling aan zonlicht geeft een flinke oppepper aan je immuunsysteem   15 Minuten per dag met gezicht en armen in de zon rond 12 uur of af en toe verantwoord onder de zonnebank met het hele lichaam zonder te verbranden. Het levert niet alleen voldoende Vitamine D3 op, maar blijkt ook een flinke oppepper

De zin en onzin van detoxen

Heeft het detoxen echt zin? Is het van tijdelijke aard? Of is het allemaal onzin. Wanneer je, net zoals je nu doet, het internet er op na slaat om informatie over detoxen te vinden wordt je overspoelt door detox vakantie’s, sapkeuren, darmspoelingen en meer. Er worden regelmatig plantjes gevonden en ingrediënten aanbevolen die je kan

Scroll naar top