Kun je blond en grijs haar ook definitief ontharen?

Kun je blond en grijs haar nu wel of niet definitief ontharen?

Je leest het steeds vaker “Nu ook resultaat op blonde lichte haren met de nieuwste techniek voor laserontharing”.

Is het een mooie marketing term of is de techniek echt verbeterd?
Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden zal ik eerst iets uitleggen over de techniek van laserontharing.

Blond en grijs haar - Definitief ontharen - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland

Laserontharing – de techniek

De techniek van alle onthaar apparatuur, zoals IPL en laser systemen, gaan uit van één zelfde geleidingsprincipe. 

Stel: De zon schijnt en er staan 2 auto’s. Een witte auto en een zwarte auto. Welke auto wordt warm en welke blijft koel… Juist 🙂 de witte blijft koel en de zwarte absorbeert alle warmte.

Zo werkt het ook met de laser en IPL. De laser/IPL geeft een bepaalde energie af. Deze energie wordt omgezet in warmte. De haar die zich in de huid bevindt ,absorbeert de warmte en geleidt deze naar het onderste deel van de haar. Daar zijn cellen die een nieuwe haar aan gaan maken. Deze cellen hebben contact met de kleine bloedvaatjes. Via deze bloedvaatjes worden bouwstoffen voor de nieuwe haren worden aangemaakt.

Dit proces willen we met permanent ontharen stoppen.
Hoe?
Via een haar die kleur (pigment) bevat, wordt de warmte van de laser of IPL naar de bloedvaatjes geleid en vernietigt hier de voedingsbodem.
Is de haar blond of gewoonweg te licht van kleur dan kan de geleiding niet plaatsvinden. Er is dan namelijk geen kleur (pigment) om de energie te geleiden. Hoe het precies werkt kun je hier lezen.
Conclusie: Met gewone laserontharingstechnieken en IPL systemen kunnen blonde haren niet worden weggehaald.

Ja… er zal hier en daar een blonde haar verdwijnen. Soms is een haar aan de buitenkant blond maar zie je dat het haarzakje donker is. Deze haar kan dan wel degelijk definitief worden behandeld.

Nieuwe SHR techniek

De ontwikkeling staat gelukkig niet stil. Er is een nieuwe techniek die ervoor zorgt dat de omgeving om het haarzakje ook verwarmd kan worden. Deze techniek heet de SHR techniek. (Alma lasers heeft deze techniek gepatenteerd).
De SHR techniek heeft meerdere voordelen. Het voornaamste is dat de behandeling nu pijnloos is. Normale diode lasers zijn behoorlijk gevoelig, met name rond de bikinilijn en oksels. De Soprano Ice lasertechniek geeft een warmte sensatie echter geen pijn. Verkoelende icepacks zijn na behandeling dan ook niet nodig.

Een tweede voordeel is dat er  warmte vrij komt in de proteïnen (eiwitten) om het haarzakje heen. Deze proteïnen absorberen ook warmte. Deze warmte draagt bij aan het dichtzetten van de kleine bloedvaatjes. De Sopano Ice geeft daarom beter en sneller resultaat.

Deze SHR techniek heeft verder als voordeel dat mensen met een donkere huid nu ook behandeld kunnen worden. Bij de normale IPL en diode laser systemen kunnen we niet op een donkere huid behandelen. Dit omdat er teveel energie per pulse (flits) wordt gegeven. Het kan zorgen voor schade aan de huid. Zonlicht moet ook minimaal 4 tot 6 weken vermeden worden met deze systemen. De SHR techniek maakt het mogelijk om alle huidtypen het hele jaar door te behandelen.

SHR techniek en blonde haren

Wat heeft de SHR techniek voor voordelen op lichte, blonde haren?
Zoals eerder aangegeven, worden de proteïnen (eiwitten) om het haarzakje heen mee verwarmd. Het voordeel is dat de proteïnen om de blonde haar heen ook worden verwarmt. Wordt de warmte niet via de haar geabsorbeerd dan gebeurt het dus nu door de proteïnen om het haarzakje heen. 
Een lichte, blonde haar kan hier reactie op geven en door niet meer terug te groeien.

Dit ‘lijkt’ ideaal en de perfecte oplossing voor alle blonde dames en heren. Vooral voor al het inmiddels grijs geworden haar op b.v. een bovenlip of een kin. Echter, niet alle haren zullen weggaan. Er is een gemiddeld resultaat tussen de 30 en 70% haarverwijdering op blond haar.

Conclusie

Het perfecte antwoord kan ik je dus niet geven. Het is helemaal aan jezelf of je de behandeling gaat starten wanneer je volledig blond bent. Vraag jezelf af of je al tevreden zou zijn met een bepaald percentage. Word jij er gelukkig van dan zeg ik doen. Is je wens dat je het scheermesje tijdens de vakantie thuis kan laten dan zou ik er nog even over nadenken. Heb je blonde haren op je benen en wil je deze graag glad hebben in de zomer. Met mijn 23 jaar ervaring zou ik je als onthaarspecialist dan harsen (waxen) adviseren.
Heb je donkerblond haar dan kun je de behandeling starten en  per behandeling met de specialist overleggen. Word je blij van het resultaat dan ga je door en anders stop je. Ook kun je een test stukje aanvragen. Kijk of je na enkele weken resultaat ziet.
Laat je niks wijsmaken door allerlei slimme marketingcampagnes en denk altijd aan… het geleidingsprincipe van de auto’s in de zon.

Elektrisch ontharen, de oude vertrouwde techniek

Is er dan niks voor haren op mijn bovenlip, kin, kaaklijn die blond of grijs zijn?
Gelukkig welElektrisch ontharen is de techniek die al werd toegepast toen er nog geen lasers en IPL machines voor definitieve haarverwijdering bestonden. Het werkt iets langzamer echter het geeft heel veel voldoening voor mensen die kampen met overbeharing in het gezicht. Met elektrisch ontharen hebben we geen geleiding nodig van warmte. Wil je meer lezen over deze techniek lees dan hier verder.
Elektrisch ontharen combineren wij in onze schoonheidssalon vaak met de Soprano Ice laser. We starten dan met de laser en proberen zoveel mogelijk op deze manier weg te krijgen. De overgebleven haartjes halen we later met elektrisch ontharen weg.

Soprano Ice laser

Alma lasers ontwikkelt lasers met de beste SHR techniek. De nieuwste laser is de Soprano Ice. Dit is een diode laser waarmee we dus pijnloos, op donkere huiden en lichte haren het best kunnen behandelen.

Vergoeding door de verzekering

Heb je last van haar in je gezicht, blijf er dan niet mee rondlopen. Het kan ECHT weg. Met de soprano ICE SHR of met elektrisch ontharen of een combinatie van deze twee. Je hoeft ook niet te schrikken van de prijs. Een bovenlip is al voor € 25 per behandeling behandeld. Een kin ook en een combinatie is zelfs goedkoper. Check ook altijd even het vergoedingenoverzicht van je verzekeraar. In de meeste gevallen krijg je de behandeling vergoed en het gaat niet van je eigen risico af.

Nieuwsgierig geworden?

Wil je weten of de behandeling bij je past?
Wil je eerst ervaren of het echt pijnloos is. Dan mag je altijd langskomen.

Het woord ‘pijnloos’ wordt te pas en te onpas gebruikt. We ervaren dat er veel cliënten zijn die elders behandeld zijn. Daar is ook het woord pijnloos genoemd echter bleek het niet te kloppen. Dus wil je jezelf overtuigen maar vind je het spannend…
Kom dan bij onthaar specialistes  van Take Time 4 Beauty langs voor een proefstukje. 
Of bekijk de GRATIS VIDEO waarin alles nog eens duidelijk wordt uitgelegd en bespaar jezelf de tijd van een intake gesprek in onze salon.
Ontdek alles over definitief ontharen in de video.

Ontdek hoe jij van je storende haren af kan komen

Bekijk mijn gratis video

Vul je gegevens in en ontvang direct gratis de uitleg video over permanent ontharen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Scroll naar boven