Ingrediënt in de spotlight RETINOL

Retinol, alom bekend en geprezen in de wereld van huidverzorging, staat synoniem voor anti-aging. Maar zijn roem reikt verder dan dat alleen!

Als krachtige bondgenoot in jouw beauty routine brengt Retinol een scala aan voordelen met zich mee, die verder gaan dan enkel anti-aging. Overweeg je om Retinol op te nemen in je huidverzorgingsregime? Dan is het cruciaal om dit ingrediënt correct te gebruiken. In deze blog delen we essentiële tips om het maximale uit Retinol te halen!

 

Retinol: Een Multitasker voor Je Huid

 • Aanpak van Huidproblemen: Retinol is een effectieve oplossing voor (hyper)pigmentatie en acne.
 • Stimulans voor Celvernieuwing: Het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, resulterend in een gladde, vernieuwde huid.
 • Verzachting van Fijne Lijntjes en Onzuiverheden: Het vermindert niet alleen rimpels en pigmentvlekken, maar ook huidoneffenheden.
 • Boost voor Collageen: Retinol bevordert de collageenproductie, wat leidt tot een elastischere en stevigere huid.

Is Retinol Geschikt voor Jou?

Retinol is een echte gamechanger voor diverse huidproblemen en een waardevolle toevoeging aan je preventieve huidverzorging. Vanaf je twintigste neemt de natuurlijke collageenproductie af. Door Retinol te integreren in je routine, stimuleer je de aanmaak van collageen. En zoals het gezegde luidt: voorkomen is beter dan genezen!

Ervaar je hyperpigmentatie of acne? Dan kan Retinol bijzonder effectief zijn. Laat je wel adviseren door een huidspecialist om samen de meest geschikte retinolbehandeling voor jouw huid te vinden. Samen werken we aan de beste versie van jouw huid!

Hoe Gebruik Je Retinol Correct?

Retinol is krachtig en vereist een gewenningsperiode voor je huid. Begin met een lage concentratie en gebruik het aanvankelijk maximaal 2 tot 3 keer per week.

Een product zoals IMAGE MD – Restoring Overnight Retinol Masque is perfect voor beginners, terwijl de AGELESS – Total Retinol-A Crème beter geschikt is voor ervaren gebruikers.
PASCAUD heeft de Ampullenkuur waarin Retinol een onderdeel is en veilig gebruikt kan worden als boost.
Gebruik Retinol bij voorkeur ‘s avonds, aangezien het de huid gevoeliger maakt voor zonlicht. Vermijd het gebruik van retinol voor en tijdens zonvakanties.

Stappenplan voor Retinol gebruik

 1. Begin met een dubbele reiniging voor een schone huid.
 2. Dep je huid droog na het reinigen; een vochtige huid kan de opname van retinol beïnvloeden.
 3. Breng een dunne laag aan met opwaartse bewegingen op gezicht en hals.
 4. Wacht 30 minuten voordat je andere producten aanbrengt, om de werking van retinol te optimaliseren.

Extra Tips Voordat Je Begint met Retinol

Wil je helemaal goed ingelezen en voorbereid zijn voordat je retinol aan je skincare routine toevoegt? Wij zetten een aantal must knows voor je op een rij:

 • Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan wordt het afgeraden om Retinol te gebruiken. 
 • Retinol kan je huid iets droger maken. Combineer het dan ook met een ingrediënt zoals Hyaluronzuur om de uitdrogende effecten op te heffen. Zo is de AGELESS – Total Pure Hyaluronic Filler dé ideale match met Retinol-crèmes.
 • Ga je binnenkort een intensieve skincare behandeling doen of ga je op zonvakantie? Gebruik dan ten minste 7 dagen vóór deze behandeling of vakantie geen Retinol om je huid voor te bereiden. Ook tijdens je zonvakantie kun je dit ingrediënt beter even vermijden.
 • Heb je nog nooit Retinol gebruikt? Gebruik het dan eerst 1 keer per week en bouw het langzaam op. Door de krachtige werking kan je huid een reactie geven of gaan schilferen. Daar hoef je niet van te schrikken. Je huid is dat geval gewoon even aan het wennen. Gebruik het product dan minder tot je huid weer rustig is.
 • Retinol maakt je huid gevoeliger voor zonlicht. Gebruik dan ook altijd een dagcrème met SPF. En wees voorzichtig met het gebruik van Retinol tijdens de zomer!

Yes, Ik start met Retinol in mijn Skincare Routine

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven