Ingrediënt in de spotlight Glycolzuur

Een stralende, jeugdige huid is voor velen een doel en de reden om huidverzorging te gebruiken. Glycolzuur speelt hierin een grote rol.  Het toevoegen van zuren aan jouw dagelijkse routine is een zeer effectieve manier om huidveroudering tegen te gaan en huidvernieuwing te stimuleren. Wel is het belangrijk om zuren op de juiste manier te gebruiken en je huid niet te belasten.

In deze blog zetten wij het ingrediënt glycolzuur in de spotlight en we vertellen je wat het is, welke producten glycolzuur bevatten en hoe je de producten met dit ingrediënt het beste gebruikt.

Glycolzuur: Het Geheim voor een Gladde Huid

Glycolzuur is een fruitzuur. Het is een  alphahydroxyzuur, een mond vol en ook wel AHA genoemd. Het staat bekend om zijn exfoliërende eigenschappen. Het verwijdert dode huidcellen en bevordert huidvernieuwing. Dit resulteert vaak in een direct merkbare glans, alsof je gezicht net intensief gereinigd is.

Glycolzuur pakt hyperpigmentatie aan, verzacht fijne lijntjes, verfijnt de huidstructuur en geeft de huid een gezonde uitstraling. Het is een ideaal ingrediënt om tekenen van huidveroudering en (beginnende) hyperpigmentatie effectief te bestrijden.

De Moleculaire Structuur van Glycolzuur

Een opvallend kenmerk van glycolzuur is de moleculaire structuur. Glycolzuur heeft het kleinste molecuul onder de alphahydroxyzuren (AHA’s), wat een cruciaal aspect is van zijn effectiviteit in huidverzorging. Deze kleine molecuulgrootte stelt glycolzuur in staat om dieper in de huidlagen door te dringen dan andere AHA’s. Dit betekent dat het effectiever werkt in het exfoliëren van de huid, het stimuleren van celvernieuwing en het verbeteren van de huidtextuur.

Deze diepe werking maakt glycolzuur bijzonder doeltreffend in het aanpakken van een reeks huidproblemen, van fijne lijntjes en rimpels tot hyperpigmentatie en acne. Door diep in de huid te werken, helpt glycolzuur niet alleen bij het verwijderen van dode huidcellen aan het oppervlak, maar bevordert het ook de gezondheid van de huid van binnenuit door de snelheid van cel vernieuwing te stimuleren. Dit resulteert in een gladdere, helderdere en gelijkmatiger getinte huid.

Het is echter belangrijk om op te merken dat vanwege deze diepere werking glycolzuur soms ook kan leiden tot meer gevoeligheid, vooral bij mensen met een gevoelige huid of bij gebruik van hogere concentraties. Ook wanneer de huid zeer vochtarm is, is het gebruik van glycolzuur niet direct aan te bevelen. We starten dan meestal met een melkzuur product.

Melkzuur is ook een fruitzuur dat valt in de AHA groep. Echter heeft deze een grotere moleculaire structuur. Melkzuur werkt minder diep in de huid en heeft de eigenschap om juist te hydrateren.  Echter zoals bij alle krachtige huidverzorgingsingrediënten, is voorzichtigheid geboden om de beste resultaten te bereiken en irritatie te vermijden.

Behandelingen met Glycolzuur

Wij werken graag met  verschillende behandelingen aan waarin glycolzuur een centrale rol speelt. Een voorbeeld hiervan is de Image Skincare Peeling Level 2 ‘Wrinkle Lift’. Een gebufferde peeling die effectief en toch ‘zacht’ voor je huid is.

Pascaud biedt twee soorten glycolzuur peeling aan. Deze werken iets sneller naar resultaat en cel vernieuwing doordat ze niet gebufferd zijn. De pure vorm dus.

Tijdens een eerste consult wordt er een behandelplan gemaakt. Is je huid nog niet gewent aan zuren dan zal onze specialist altijd eerst starten met het opbouwen hiervan. Dit kan het beste door thuis al met het juiste fruitzuur product te starten. 

Producten met glycolzuur

AGELESS – Total Facial Cleanser

Door glycolzuur en toevoeging van menthol in deze cleanser, kun je rekenen op een schone, verfriste én gladde huid. AGELESS – Total Facial Cleanser verwijdert make-up en reinigt je huid intensief. Bovendien maakt deze cleanser korte metten met verstopte poriën en verbetert het de helderheid van je huid.

Gebruik & tips
Start met één keer per week om te zien hoe jouw huid reageert op de actieve ingrediënten in deze cleanser en bouw dit langzaam op. Breng een kleine hoeveelheid aan op een vochtig gezicht, masseer één minuut in en spoel zorgvuldig af met lauw water. Vermijd hierbij wel je ogen.

Tip van de professional! Doe een double cleanse voor maximaal resultaat. Start met ILUMA – Intense Brightening Exfoliating Cleanser en gebruik daarna AGELESS – Total Facial Cleanser om dode huidcellen effectief te verwijderen.
Je huid voelt zijdezacht.

CLEAR CELL – Clarifying Salicylic Tonic

Deze toner op basis van salicyl- en glycolzuur zorgt voor een egale, heldere huid en verwijdert overtollig talg. Het bevat daarnaast meerdere antioxidanten die de huid zuiveren, beschermen tegen vrije radicalen en zorgen voor een matterend effect. Door groene thee en kamille-extracten wordt je huid heerlijk gekalmeerd. Deze toner is ideaal voor de vette, acne-gevoelige huid. Deze toner kun je ook gebruiken als je last hebt van een vette huid en tekenen van huidveroudering wil verminderen.

Gebruik & tips
Doordrenk een gaasje met de tonic en strijk over een gereinigd gezicht, als tweede stap in je skincare routine. Je kunt hierna een serum aanbrengen en daarna een dag- of nachtcrème. Heb je nog nooit eerder zuren in je routine gehad? Bouw het gebruik dan eerst even op. Eerst 1 keer in de week en wanneer de huid goed reageert kun je het gebruik opbouwen.

AHA Ampullen

Een ampul is altijd zeer geconcentreerd. Door de manier van verpakken hoeft er niks te worden toegevoegd om de zuivere, hoog geconcentreerde ingrediënten de perfecte werking op je huid te laten hebben. Ze verwijderen de dode huidcellen en verfijnen de structuur. 

Gebruik & tips
Breek de ampul voorzichtig open met een tissue. De inhoud in je handpalm kloppen en over je gereinigde gezicht en de hals verdelen. Je maakt de ampul in één keer op.

Ultimate Peel Treatment – The Home Edition

Kun je even niet naar een specialist? Geen probleem! Met de Ultimate Peel Treatment – The Home Edition voer je zelf een effectieve peeling uit. Deze set bevat onder andere AGELESS – Total Resurfacing Masque en VITAL C – Hydrating Enzyme Masque, een perfecte combinatie voor een thuispeeling.

Gebruik & tips
Gebruik deze peeling thuisbehandeling 1 tot 2 keer per week voor optimaal resultaat. In AGELESS – Total Resurfacing Masque zitten zuren verwerkt. Heb je nog nooit eerder zuren gebruikt? Let dan na de eerste keer op hoe je huid reageert. Geeft je huid een lichte reactie, dan is het verstandig om het gebruik te minimaliseren om je huid eerst even te laten wennen aan de zuren.

 

Belangrijke Weetjes over Glycolzuur

Omdat glycolzuur een sterk ingrediënt is, is het belangrijk om de volgende dingen te weten:

  • Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan raden wij het gebruik van Glycolzuur af. Zowel Pascaud als Image Skincare hebben ook veilige alternatieven voor tijdens de zwangerschap.
  • Combineer glycolzuur met hydraterende skincare, zoals AGELESS – Total Pure Hyaluronic Filler, om de huid optimaal te verzorgen. 
  • Glycolzuur maakt de huid gevoeliger voor zonlicht. Gebruik daarom altijd een dagcrème met SPF en wees voorzichtig met het gebruik van glycolzuur in de zomer.
  • Een licht prikkelend gevoel kan optreden bij gebruik van glycolzuur. Dit is normaal en een teken dat het product werkt.

Yes, Ik start met Glycolzuur in mijn Skincare Routine

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven