Vitamine D, Zon, Bescherming en Huid – Hoe zit het nu precies!
Hoe zit het met de juiste UV bescherming en vitamine D3, welke is onschadelijk voor ons koraal en hoe lang mag je zonder bescherming in de zon!
Hoe behouden we onze jeugdige looks, het is een vraag die de mensheid al eeuwen bezighoudt.
Wanneer we de grote concerns mogen geloven smeren we onze rimpels zo weg met een potje crème. Maar hebben we een bezoekje gebracht aan de dermatoloog dan heeft hij vaak laten vallen dat alle crèmes onzin zijn en kunnen we het doen met het vet houden van de huid.
Wat moeten we nu nog geloven en welke crème is dan daadwerkelijk de juiste. Door onze behoefte om er zo lang mogelijk jeugdig uit te zien en onze zoektocht naar huidverjonging en anti rimpel methodes vallen we al snel ten prooi aan de grote cosmeticahuizen en geavanceerde apparatuur.
Jawel, echter het zal voor iedereen anders werken en voor iedereen een ander resultaat geven.
We zijn allemaal uniek. Er is dus geen één dezelfde oplossing die voor iedereen hetzelfde werkt en resultaat geeft.
Dit is ook precies wat we zien in onze schoonheidssalon. Al ruim 23 jaar heb ik (samen met mijn team) al honderden mensen behandeld. En geholpen.
Kijken naar de oorzaak van een rimpel, huidverslapping , acne of juist droge huid is het belangrijkste deel van de behandeling. De oorzaak daarna aanpakken op holistische wijze is de volgende stap. Met holistisch bedoel ik, we kijken naar het totaalplaatje. Stressniveau, leefwijze, voedingspatroon en uiteraard de verzorging die gebruikt wordt.
Door een passend totaal advies en persoonlijk behandelplan te maken zien we fantastische resultaten. Dus ook uit 23 jaar ervaring kan ik zeggen dat de crème alleen niet het wondermiddel is. Het is een ondersteuning in het geheel. Huidveroudering tegengaan is dan ook samenwerking van innerlijk en uiterlijke oplossingen.
Huidveroudering begint al rond je 20e levensjaar. Pas rond je 35e tot 40e levensjaar wordt het meer zichtbaar. De snelheid van huidveroudering verschilt per persoon en heeft te maken erfelijkheid en leefstijl. Om iets beter te begrijpen hoe huidveroudering werkt moet je weten dat er twee vormen van huidveroudering bestaan. Te weten; intrinsieke en extrinsieke huidveroudering.
De intrinsieke huidveroudering wordt veroorzaakt door onze genen. Het is onze natuurlijke huidveroudering.
Wat gebeurd er allemaal?
Onze celdeling wordt trager. Het aantal cellagen neemt af waardoor onze huid dunner wordt We krijgen hierdoor onze fijne lijntjes.
De bovenste hoornlaag kan juist iets dikker zijn waardoor onze huid valer wordt.
Onze huidbarrière raakt wat verstoord. Onze huid wordt kwetsbaarder en zal sneller gaan reageren op invloeden van buitenaf.
Onze hoeveelheid collageen neemt af. Collageen is een belangrijke stof die helpt ons bindweefsel stevig te houden. Hyaluronzuur neemt af waardoor onze huid minder vocht vasthoud en ons Elastine vezeltje neemt af.
Ook Elastine is een onderdeel van ons bindweefsel. De kwaliteit van ons bindweefsel bepaald de stevigheid en veerkrachtigheid van onze huid.
Jukbeenderen krimpen en ons kaakbot verminderd. Combineer dit met minder vet en spierweefsel, dat ook afneemt wanneer we ouder worden. Dan ontstaat er dus meer ruimte waardoor de huid niet meer strak om ons gezicht spant. Doordat onze gezichtsvorm veranderd gaat het gezicht gaat invallen.
Factoren die verantwoordelijk zijn voor deze vorm van huidveroudering zijn o.a.
Waar eerst werd gedacht dat er aan intrinsieke (genetische) huidveroudering niks te doen was weten we tegenwoordig meer.
Nieuw onderzoek wijst uit dat we door onze leefstijl aan te passen wel invloed kunnen hebben op de hoeveelheid keren waarop onze cel gedeeld wordt.
Ook kunnen we tegenwoordig ontdekken waar wij genetisch gevoelig voor zijn. Wanneer je deze informatie hebt kun je dus al vroeg starten met voorkomend werken tegen je intrinsieke huidveroudering.
De vale, soms leerachtige huid, diepere rimpels en pigmentverkleuringen zijn het gevolg van extrinsieke huidveroudering. Op deze vorm van huidveroudering hebben wij wel invloed. Ze worden veroorzaakt door invloeden van buitenaf. De extrinsieke huidveroudering treed ook veel eerder op dan de intrinsieke huidveroudering. Extrinsieke huidveroudering heeft alles te maken met onze leefstijl.
Je kunt aan extrinsieke huidveroudering zeker iets doen.
1. Bescherm je huid tegen de zon.
2. Stop met roken
3. Minderen met suiker
4. Alcohol met mate.
5. Gebruik goede cosmetica.
6. Ontspan.
Neem bovenstaande zes basis regels in acht en je huid zal lange tijd mooi blijven. Het is nooit te laat. Is je huid al wat verouderd dan zorgt een gezondere leefstijl voor positieve effecten en kun je zelfs in veel gevallen het proces omkeerbaar maken en de huid weer beter laten opbouwen.
De conclusie is dus dat we voor een groot deel invloed hebben op het vertragen van het verouderingsproces. Niet alleen door een crème maar juist door leefstijl, waar het juiste gebruik van cosmetica een onderdeel van is. Wil je direct starten met ontdekken wat jij kunt doen om extrinsieke huidveroudering te voorkomen. Ik heb 10 geheimen voor je op een rijtje gezet. Geheimen die onthullen hoe jij, op een simpele manier, je huidveroudering kan vertragen of zelfs je huid kunt verbeteren. Je leest het in ons gratis E-Book ‘10 geheimen voor een stralende huid.’
Hoe zit het met de juiste UV bescherming en vitamine D3, welke is onschadelijk voor ons koraal en hoe lang mag je zonder bescherming in de zon!
Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!
Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog
Retinol is al jaren hét ingrediënt dat in één adem wordt genoemd met anti-aging. En dat is niet zomaar. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog
Heb je vragen over onze diensten, vul dan het onderstaande contactformulier in.