Een mooie huid? Het investeren waard!

Een mooie huid? Het investeren waard!


De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Niet zo vreemd dus dat er behoorlijk veel ‘mis’ kan gaan. Acne, couperose, steelwratjes, pigmentvlekken, er zijn legio voorbeelden te benoemen waar mensen zich aan kunnen storen. Voor velen blijft het daarbij – ze storen zich wel aan het oneffen huidbeeld, maar weten niet of er iets aan te doen is. En wanneer huidveroudering intreedt, kunnen de ontsieringen de huid nog ouder laten ogen dan deze in werkelijkheid is.

Huidtype en -conditie

Ongeacht welk huidtype je hebt, kun je last hebben van een slechtere huidconditie. Het huidtype dat je hebt is aangeboren en kun je niet veranderen. Zo kun je van nature een vettige, droge of gecombineerde huid hebben. Door de juiste verzorging zijn de gevolgen van jouw huidtype wel te verbeteren. Zo kun je bij een vette huid bijvoorbeeld middels peelings de poriën verkleinen en de kans op verstoppingen minimaliseren. Hoewel je huidtype in principe niet verandert, is dat met de huidconditie wel het geval.

Invloed van omstandigheden

De huidconditie is afhankelijk van omstandigheden. Bevind je je veel in ruimtes met een droge lucht, dan kan het goed zijn dat je huid vochtarm is. En onder invloed van hormonen door puberteit of menopauze kan de talgproductie hoger liggen, met alle gevolgen van dien. Wanneer je veel onbeschermd in de zon bent, kun je last krijgen van pigmentvlekken of roodheid. Door veroudering kunnen steelwratjes, dofheid en zichtbare adertjes ontstaan en meer opvallen.

Huidveroudering

De meeste mensen denken bij huidveroudering snel aan rimpels en fijne lijntjes. Maar de vlekjes en ontsieringen die zijn ontstaan door een verminderde huidconditie of het verloop van de tijd, zijn vaak een stuk bepalender voor de huiduitstraling dan zij denken. Door rode adertjes te verminderen en vlekjes te vereffenen, oogt de huid namelijk al veel rustiger en kalmer. Helaas zijn velen zich niet bewust van het feit dat er verscheidene behandelmogelijkheden zijn. Bij Take Time 4 Beauty informeren we je graag over wat je kunt doen om een rustigere, effen huid te bereiken.

Kennis over de huid

Een van de fundamentele aspecten van huidverbetering, is kennis. Wanneer je wéét wat je huid nodig heeft, kun je ook de stappen zetten om het huidbeeld te verbeteren. Zo is het ontzettend belangrijk om de huid goed te beschermen tegen schadelijke zonstraling. Dat betekent dat je elke dag een SPF gebruikt. Op die manier vormt de huid minder snel rimpels en worden pigmentvlekken (of de uitbreiding daarvan) voorkomen. Niet iedere SPF houdt alle straling tegen, laat je daardoor goed informeren over welke crème betrouwbaar en geschikt is.

In de salon en thuis

Middels laserbehandelingen of een peeling in de salon kunnen bestaande pigmentvlekken of ontsieringen vaak sterk verminderen of geheel verwijderen. Ook opvallende bloedvaatjes kunnen we verwijderen aan de hand van coagulatietherapie. Maar een goede huidconditie valt of staat bij de verzorging thuis. Door de juiste aanpak kun je de huidbarrière versterken waardoor deze minder gevoelig wordt van invloeden van buitenaf. Graag helpen we je kennis te ontwikkelen over de beste verzorging voor jouw huidtype en -conditie.

Tips

Er is een aantal tips waarmee je kunt beginnen om met de huidspecialist te achterhalen wat jij nodig hebt voor een mooiere huid.

  • Bekijk: kijk naar de huid. Houd je onzuiverheden in de gaten, beoordeel of deze permanent zichtbaar zijn of tijdelijk en op welke momenten je er het meest last van hebt.
  • Analyseer: ga na of je leefstijl invloed heeft gehad op je huidconditie. Ben je veel in de zon geweest? Heb je een periode weinig gedronken? Heb je (on)gezond gegeten
  • Check: controleer welke producten je (hebt) gebruikt. Mogelijk reageert je huid hier negatief of juist positief op. Samen met de specialist kun je beoordelen wat in je routine kan blijven en wat vervangen kan worden.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Wat ze je in reclames niet vertellen over je huid en wat je wel moet weten

“Deze crème werkt tot wel 5 lagen diep en geeft je zichtbare huidverjonging.” Huh… Heb je deze zin ook wel eens gehoord?Hij kwam regelmatig op televisie voorbij. Ooooh dacht ik, wat laten ze mensen nu toch weer geloven. Je bovenste huidlaag heeft inderdaad 5 lagen. Maar om daar te komen met een crème?? Heel klein

Duurzame huidverbetering, geniet langdurig!

Duurzame huidverbetering, geniet langdurig! Werk jij bewust aan een gezond lichaam en goede weerstand? Als het antwoord ‘ja’ is, dan weet je dat dat niet over een nacht ijs gaat. Sterker nog, elke dag opnieuw spendeer je tijd, moeite en energie aan het bereiken van jouw doel. Hetzelfde geldt voor wanneer je moet herstellen na

Ontharen: De 7 meest gemaakte fouten

Hallo zon, dag haren. Wanneer de zon gaat schijnen gaan de meeste mensen weer met een scheermes aan de slag. Dit resulteert nogal eens in rode bultjes en andere ellende. Scheer jij je nog? Voorkom irritatie en ontdek wat er fout gaat bij het scheren bij zowel mannen als vrouwen. De 7 meest gemaakte ontharingsfouten.

Deze zomer definitief haarvrij

Deze zomer definitief haarvrij Het lichaam haarvrij willen maken is al zo oud als de weg naar Rome. Letterlijk, want de Romeinse vrouwen namen de gewoonte hun hele lichaam te ontharen al over van de Egyptenaren. Dat was oorspronkelijk met name vanwege hygiënische doeleinden: er was weinig zeep voor handen en zo lagen vlooien en

Acne? Vijf tips van de huidspecialist!

Acne? Vijf tips van de huidspecialist! Je goed voelen van binnen en van buiten, je kunt het zien als de kern voor een gevoel van schoonheid. Want hoe jij je vanbinnen voelt, dat straal je ook uit. Deze wisselwerking gaat twee kanten op: is jouw huid onzuiver met veel puistjes, dan heeft dat weer een

Scroll naar top