Deze zomer definitief haarvrij

Deze zomer definitief haarvrij


Het lichaam haarvrij willen maken is al zo oud als de weg naar Rome. Letterlijk, want de Romeinse vrouwen namen de gewoonte hun hele lichaam te ontharen al over van de Egyptenaren. Dat was oorspronkelijk met name vanwege hygiënische doeleinden: er was weinig zeep voor handen en zo lagen vlooien en andere klachten op de loer. Maar al snel werd het een schoonheidsideaal dat we tot op de dag van vandaag volhouden.

Ontharen

Het scheermes en harsen zijn door de geschiedenis heen veelgebruikte gereedschappen om te ontharen. Het is goedkoop, relatief snel en laagdrempelig. Toch kleven hier ook wat nadelen aan. Zo snijd je met scheren slechts het bovenste deel van het haar af. Het duurt hooguit twee dagen voordat de haar weer boven het huidoppervlak uitkomt, wat resulteert in prikkelige stoppeltjes. Daarnaast is deze methode nogal foutgevoelig: wondjes, bultjes en andere irritatie gaan er vaak mee gepaard. Harsen is vaak behoorlijk pijnlijk, tijdrovend en niet altijd even effectief als het niet juist gebeurt. Bovendien groeien haartjes na verloop van tijd weer terug.

Een andere techniek

Voor veel vrouwen geldt dat een meer permanente vorm van ontharen wenselijk is. Ontwikkelingen op cosmetisch gebied bieden nieuwe technieken om dit ook daadwerkelijk mogelijk te maken. Zo maken we bij Take Time 4 Beauty gebruik van de Soprano Ice Laser, een laser met SHR-techniek. SHR staat voor ‘Super Hair Removal’, een techniek die speciaal ontworpen is om ongewenste haargroei op een snelle en comfortabele manier te verwijderen.

Snel en comfortabel

Snel en comfortabel, en dat geldt niet alleen voor de dikkere huid. Ook op gevoelige gebieden wordt er aangenaam behandeld. Dat gaat als volgt in zijn werk. De SHR warmt de haarfollikels (ook wel: haarzakjes) geleidelijk op via subtiele lichtstraaltjes, die continu in beweging zijn. Je kunt dit qua sensatie vergelijken met een hot stone massage. Ook daarbij ervaar je een gevoel van warmte, maar dit is zeker niet onprettig. Het ‘geheim’ van deze techniek is dat de haarwortel beschadigd raakt en uitvalt, met als resultaat een permanent gladde, haarloze huid.

Voor wie geschikt?

Bij veel laserbehandelingen is het niet mogelijk om een bruine huid te behandelen. Dat komt doordat de energie uit het glasprisma wordt aangetrokken door pigmenten. Normaliter is dat het pigment in de haar, waardoor de haar vernietigt en verdwijnt. Maar wanneer het pigment in de huid ook de warmte van de laser of IPL-systeem oppakt, leidt dat tot verbranding. Iets wat je uiteraard koste wat kost moet vermijden. De Soprano Ice Laser kan echter alle soorten huid behandelen, zelfs een van nature donkere huid. Het enige waarmee je daarna rekening moet houden, is de twee weken na behandeling goede zonbescherming toe te passen.

Vanuit je eigen huis

Heel begrijpelijk als je nieuwsgierig bent naar hoe een behandeling in zijn werk gaat. Zeker wanneer je nog niet eerder met een dergelijke behandeling te maken hebt gehad, kan de drempel hoog liggen om de knoop door te hakken. Bij Take Time 4 Beauty nemen we je aan de hand mee in het traject, vanuit de veiligheid van je eigen huis. Wanneer je geïnteresseerd bent, kun je je inschrijven voor een gratis video over definitief ontharen. In deze video vertelt Cindy je meer over de behandeling. Je kunt het zien als een virtueel intakegesprek.

Over Take Time 4 Beauty

Ben je vervolgens te spreken over de laserbehandeling, en wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bij Take Time 4 Beauty hebben als doel jou van binnen en van buiten weer goed te laten voelen. Daarom staan wij graag voor je klaar om je van je klachten, zoals ongewenste haargroei, af te helpen. Graag helpen we je de beste versie van jezelf te worden. Tijdens een gratis intakegesprek bespreken we graag waar jij en je huid behoefte aan hebben!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Wat ze je in reclames niet vertellen over je huid en wat je wel moet weten

“Deze crème werkt tot wel 5 lagen diep en geeft je zichtbare huidverjonging.” Huh… Heb je deze zin ook wel eens gehoord?Hij kwam regelmatig op televisie voorbij. Ooooh dacht ik, wat laten ze mensen nu toch weer geloven. Je bovenste huidlaag heeft inderdaad 5 lagen. Maar om daar te komen met een crème?? Heel klein

Duurzame huidverbetering, geniet langdurig!

Duurzame huidverbetering, geniet langdurig! Werk jij bewust aan een gezond lichaam en goede weerstand? Als het antwoord ‘ja’ is, dan weet je dat dat niet over een nacht ijs gaat. Sterker nog, elke dag opnieuw spendeer je tijd, moeite en energie aan het bereiken van jouw doel. Hetzelfde geldt voor wanneer je moet herstellen na

Ontharen: De 7 meest gemaakte fouten

Hallo zon, dag haren. Wanneer de zon gaat schijnen gaan de meeste mensen weer met een scheermes aan de slag. Dit resulteert nogal eens in rode bultjes en andere ellende. Scheer jij je nog? Voorkom irritatie en ontdek wat er fout gaat bij het scheren bij zowel mannen als vrouwen. De 7 meest gemaakte ontharingsfouten.

Deze zomer definitief haarvrij

Deze zomer definitief haarvrij Het lichaam haarvrij willen maken is al zo oud als de weg naar Rome. Letterlijk, want de Romeinse vrouwen namen de gewoonte hun hele lichaam te ontharen al over van de Egyptenaren. Dat was oorspronkelijk met name vanwege hygiënische doeleinden: er was weinig zeep voor handen en zo lagen vlooien en

Acne? Vijf tips van de huidspecialist!

Acne? Vijf tips van de huidspecialist! Je goed voelen van binnen en van buiten, je kunt het zien als de kern voor een gevoel van schoonheid. Want hoe jij je vanbinnen voelt, dat straal je ook uit. Deze wisselwerking gaat twee kanten op: is jouw huid onzuiver met veel puistjes, dan heeft dat weer een

Scroll naar top