Veel gestelde vragen over definitief ontharen

Zie je door de bomen het bos niet meer…

Heb je vragen over permanent ontharen? Vragen over het verschil tussen soorten Laser en IPL methodes.
Scroll dan door onze lijst met veel gestelde vragen over definitief ontharen.

Staat je vraag er niet bij of wil je meer uitleg. Download dan onderstaand de gratis video of  kom langs in onze schoonheidssalon in Oud-Beijerland voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

 Samen kijken we naar de ontharingsmethode die het best past bij jouw haar, huid en wensen.

Veel gestelde vragen definitief ontharen - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland
Video afspelen

Ontdek hoe jij van je storende haren af kan komen

Bekijk mijn gratis video

Vul je gegevens in en ontvang direct gratis de uitleg video over permanent ontharen.

Veel gestelde vragen over definitief ontharen

Wat is laser?

Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Wat laserlicht kenmerkt is dat de fotonen allemaal dezelfde (pure) kleur monochromatisch en golfbeweging hebben (golf beweging is synchroon of coherent). Dit betekent in dat de laser slechts 1 golflengte uitstraalt. Uiteraard kiezen we bij de laser voor ontharen de golflengte die alleen geschikt is voor haarverwijdering. Medische lasers worden vernoemd aan de hand van het materiaal waarmee de energie wordt gestimuleerd. Zo werken wij bij Take Time 4 Beauty met de Soprano Ice. Dit is een Diode laser. Met een diode wordt de energie gestimuleerd.

Wat is het verschil tussen Laser en IPL

Bij Laser werken we met slecht 1 golflengte. Speciaal de golflengte die het meest effectief is op het vernietigen van de haar. De Laser heeft dus maar één doel. De IPL zendt een heel spectrum van golflengtes uit. IPL wordt dan ook voor meerdere indicaties ingezet. Echter het verliest daardoor de effectiviteit op het vernietigen van de haar. Je hebt meer behandelingen nodig en de kans op terug groei van het haar is ook groter.
Laser ontharing is dus effectiever en met de nieuwste techniek (SHR) is de Soprano Ice Diode Laser de veiligste laser van dit moment.

Zon en zonnebank dienen met de IPL en de “gewone” Diode Laser ongeveer 6 weken voor en na behandeling vermeden te worden. Met de Soprano Ice SHR techniek kunnen we het hele jaar door behandelen. Zelfs de donkere huid (huidtype 4 t/m 6) kan met de SHR techniek veilig behandeld worden. Met IPL is de kans op schade aan het pigment van de huid veel groter. IPL is alleen veilig op lichte huidtypes.

Hoe vaak heb ik een Laser behandeling nodig?

Iedereen is anders. Iedere haargroei is anders. Een standaard aantal noemen is daarom lastig. De indicatie is gemiddeld 6 tot 8 behandelingen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de hormoonhuishouding. Haren op de benen zijn gemiddeld ook sneller definitief weg dan haren op bv. de hoekjes van de kin.
Behandeling met de Diode laser geeft aanzienlijk sneller resultaat dan IPL behandelingen.

Ook de kleur van de haar speelt een rol. Heb je donkere haren dan zal het eerder effectief zijn dan hele lichte haartjes. Deze pakken minder snel de warmte op van laser en zullen daarom vaker behandeld moeten worden. Is een haar volledig blond en bevat het geen pigment dan is de Laser niet effectief.
Elektrisch ontharen kan dan een optie zijn. Meer informatie hierover ontdek je hier.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Afhankelijk van het gebied dat wordt behandeld zitten er tussen de behandelingen 4 tot 8 weken.
De haargroeifases in het gezicht wisselen om de 4 weken. Elke 4 weken een behandeling geeft dan het beste resultaat. Op de rug of benen is dat 8 weken. Hier laten we dan ook 8 weken tussen de behandeling zitten.
De bikinilijn en oksels hebben doorgaans een haargroeifase van 6 weken.
Dit zijn echter geen standaard gegevens en kunnen van persoon tot persoon wisselen. We bekijken de tijd tussen de behandelingen dan ook altijd persoonlijk.

Mag ik voor of na de Laserbehandeling in de zon of onder de zonnebank?

De Soprano Ice is geschikt voor ieder huidtype. Zelfs de gebruinde huid. De energie van deze laser richt zich met name op de proteïne in de haar en niet het omliggende pigment in de huid.
We raden je wel aan om gedurende de zomermaanden een factor te gebruiken op het gebied dat behandeld wordt. Ook is het raadzaam om ongeveer een week voor en na de behandeling niet uitgebreid te gaan zonnebaden of zonnebanken.

Wat is de SHR techniek

Deze nieuwe technologie laat een bewegende behandelmethode toe. Dit betekent dat we met het handstuk over de behandelzone glijden. De huid wordt verwarmd en de saffieren contactkoeling beschermt de epidermis. Door een lichte druk op het handstuk te zetten, worden weefselvocht en bloed, die niet moeten worden verhit, uit het behandelbereik weggehouden.

Mag ik harsen, scheren of ontharingscrème gebruiken?

Wanneer je besluit te starten met de Laser behandeling mag je niet meer harsen of ontharingscrème gebruiken. We hebben het stukje de haar dat in de huid zit nodig om de warmte te geleiden. Harsen verwijderd de volledige haar. Ontharingscrème geeft een chemische reactie op de huid.
Scheren mag wel. Sterker nog, 24 uur voor de behandeling is het juist belangrijk om de haar kort te maken.
Wanneer je haargroei in je gezicht hebt bespreken we de mogelijkheden voor de behandeling persoonlijk aangezien het voor sommigen heel lastig is de haartjes 24 uur te laten staan.

Ik heb inmiddels grijs haar op mijn kin. Wat is de beste methode?

Vaak zien we bij het ouder worden dat ook de haartjes in het gezicht, met name op de kin en de kaaklijn, grijs worden. De grijze, vaak stugge, haren halen we met de techniek elektrisch ontharen weg. Is er een combinatie van haarkeuren aanwezig dan pakken we in eerste instantie de meeste haren snel weg met de Soprano Ice laser en richten ons daarna op de overgebleven haren die te licht waren voor de laser.

Ik heb een tatoeage. Mag ik behandeld worden?

De tatoeage zelf mag niet geflitst worden. We moeten eromheen werken. De tatoeage kan beschadigd raken door de warmte en de huid kan verbranden.

Ik ben zwanger. Mag ik dan starten met permanent ontharen?

Het is verstandiger om te wachten tot na de zwangerschap. De hormoonhuishouding is tijdens de zwangerschap anders. Dit kan zorgen voor een verandering in haargroei. Ook kan je huid gevoeliger zijn voor (zon)licht. Het ontstaan van pigmentvlekken is een risico.

Ik heb moedervlekken. Mag ik dan met Laser of IPL behandeld worden?

Sproetjes en kleine moedervlekjes vormen geen probleem. Ze kunnen wel iets rood worden na de behandeling omdat op deze plekken meer warmte in de huid is gekomen. Grotere moedervlekken of verdikte plekjes dekken we af tijdens de behandeling of we maken ze wit.
Heb je last van jeukende moedervlekjes dan verwijzen we je eerst naar de arts alvorens we starten met de behandeling.

Vanaf welke leeftijd kan ik behandeld worden?

Er kan op iedere leeftijd behandeld worden. Echter onder de 18 jaar hebben we toestemming nodig van je ouders.
We bespreken eerst samen met je ouders of de behandeling wenselijk is. Met name wanneer je problemen ondervind van de haargroei.
We dienen er echter wel rekening mee te houden dat er nog hormonale veranderingen plaatsvinden die invloed hebben op de haargroei.
We adviseren om samen langs te komen voor een afspraak

Kan de Laser mijn huid beschadigen?

Nee.
Wanneer je je houd aan de gegeven adviezen is de Laser behandeling beslist niet schadelijk voor je huid..
Heb je een donker huidtype dan raden we je aan om de zon iets langer na de behandeling te vermijden. Hierover informeren we je persoonlijk. Ben je tegen het advies in na de behandeling in de zon geweest dan is er kans op pigment verschuiving.

Is de Laserbehandeling schadelijk op lange termijn?

Laser wordt voor veel toepassingen gebruikt. Van de Diode laser is niks bekend over mogelijk schadelijke invloeden. Het systeem wordt zelfs door medisch specialisten gebruikt en geadviseerd. De warmte (energie) die in de huid komt wordt geabsorbeerd door de haar. Het kan geen andere weefsels of organen beschadigen.
Bij Take Time 4 Beauty zijn we deskundig opgeleid door de ANBOS en de specialisten (huidtherapeute van ALMA lasers) om de behandeling veilig te kunnen uitvoeren.

Wanneer mag ik niet behandeld worden?

Er zijn een aantal contra indicaties.
Deze zullen tijdens het intake gesprek worden doorgenomen.
Een aantal zeer belangrijke contra indicaties zijn:

  • Tumoren
  • Oncologische aandoeningen
  • Epilepsie
  • Verse littekens
  • Auto immuunziekte
  • Tijdens of vlak na een antibiotica kuur

Bij twijfel zullen we altijd eerst de arts om toestemming vragen.

Wordt de Laserbehandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Ja, in bijna ieder aanvullend pakket zit een vergoeding voor het definitief ontharen.
Bijna iedere verzekeraar stelt de voorwaarde dat je behandeld wordt door een ANBOS gediplomeerd onthaar specialist. Om te zien of je in aanmerking komt kun je kijken in de polis voorwaarden,. Wanneer er IPL, laser of elektrische epilatie staat aangegeven dan is vergoeding mogelijk mits uitgevoerd door specialistes van Take Time 4 Beauty.

Scroll naar boven