De 8 voordelen van permanente make-up

Permanente make-up, ook wel bekend als micropigmentatie, is een cosmetische behandeling waarbij pigment in de huid wordt gebracht om een blijvende make-uplook te creëren. Dit pigment blijft voor langere tijd aanwezig. Permanente make-up biedt je vele voordelen. Lees onderstaand wat PMU voor jou kan betekenen.

Bespaar tijd

Een van de grootste voordelen van permanente make-up is dat het veel tijd kan besparen in de ochtendroutine. Je hoeft niet langer dagelijks make-up aan te brengen, handig wanneer je druk bent met werk of kids. Ook hoef je het niet meer bij te werken wanneer het in de loop van de dag iets vervaagd is.

Langdurig resultaat

Permanente make-up kan maanden tot jaren meegaan, afhankelijk van het type behandeling en je huidtype. Gemiddeld gaat permanente make-up na tussen de 1 en 3 jaar iets vervagen. Je kunt het dan bij laten werken. Dit betekent dat je er langdurig van kunt genieten zonder je zorgen te hoeven maken over het dagelijks bijwerken van je make-up. 

Water- en veegbestendig

Permanente make-up loopt niet uit bij blootstelling aan water of zweet, wat handig kan zijn voor sportieve mensen of mensen die veel zwemmen.

Correctie van onregelmatigheden

Permanente make-up kan worden gebruikt om asymmetrieën (bv.je wenkbrauwen zijn soms net iets anders van vorm ten opzichte van elkaar) of andere onregelmatigheden in het gezicht te camoufleren. Wanneer je wenkbrauwen er meer gelijk mogen uitzien of je je lippen wat voller wilt laten lijken is PMU ideaal.

Allergieën en gevoeligheid vermijden

Sommige mensen hebben allergische reacties op conventionele make-upproducten. Permanente make-up kan een alternatief zijn voor mensen met dergelijke gevoeligheden.

Verbeterde natuurlijke schoonheid

Permanente make-up kan worden gebruikt om natuurlijke kenmerken zoals wenkbrauwen, lippen en oogleden te verbeteren, waardoor je natuurlijke schoonheid naar voren komt zonder een overdreven look.

Kostenbesparend op lange termijn

Hoewel de initiële kosten van permanente make-up relatief hoog kunnen zijn, kan het op lange termijn kostenbesparend zijn omdat je geen geld meer hoeft uit te geven aan dure make-upproducten

Gemak op vakantie of bij warm weer

Tijdens warm weer of op vakantie hoef je je geen zorgen te maken over het smelten van je make-up, omdat permanente make-up bestand is tegen zweet en hitte.

Yes, ik wil een meer weten over permanente make-up

Voor je start met permanente make-up is het verstandig om je te oriënteren. Laat een specialist met je meekijken en eerst een proef maken zodat jij een beeld krijgt van het eindresultaat.
Hygiëne is belangrijk, check daarom altijd of het instituut een GGD keuring heeft.
Een veel gestelde vraag is ook of PMU op de wenkbrauwen ook heel subtiel kan. Dat kan zeker. Je kunt kiezen voor een wat donkerdere en volle look maar een mooie lichte gevulde wenkbrauw is ook zeker mogelijk.
Jacqueline, onze PMU specialist, kan alles met je bespreken tijdens een intake/proefbehandeling.

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven