De 8 meest gestelde vragen over het zetten van een piercing

Alles wat je over het zetten van een piercing wilt weten.

Piercings zijn al eeuwenlang een populaire vorm van zelfexpressie en lichaamsversiering. Of je nu geïnteresseerd bent in het zetten van je eerste piercing of je hebt er al meerdere, het is normaal en heel goed om vragen te hebben voordat je een beslissing neemt.

In deze blog beantwoorden we de 8 meest gestelde vragen over het zetten van piercings, zodat je goed geïnformeerd bent en met vertrouwen de stap kunt zetten.

Piercingspecialist Kayleigh de Ridder - Take time 4 beauty - 2

Doet het zetten van een piercing pijn?

Een van de meest gestelde vragen over piercings is of het pijn doet. Het pijngevoel varieert van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren. Zoals de locatie van je piercing, je eigen pijngrens en de vaardigheid van de piercer.

Over het algemeen kan het zetten van de piercing een kort moment van ongemak geven. Vergelijk het met een prik of even scherpe steek. Zet je voor de eerste keer een piercing dan kan het ook spannend zijn. Dit draagt ook bij aan een gevoel van ongemak.

Voor ons is het heel belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Dit is één van de redenen dat wij ruim de tijd voor je nemen. Daarnaast word je behandeld in een aparte ruimte zonder andere mensen om volledig op je gemak te hebben.

Welke soorten piercings zijn er en welke moe ik kiezen?

Er zijn talloze piercings, elk met hun eigen unieke esthetiek en betekenis. De meeste populaire piercing is de oorpiercing, de neuspiercing en de navelpiercing. Maar ook de tongpiercing en de wenkbrauwpiercing zijn populair.

Welke piercing je kiest hangt af van je persoonlijke smaak, de anatomie van je lichaam en de verzorging die een piercing vereist. Het is belangrijk om jezelf van te voren te informeren over de verschillende piercings en daarbij een ervaren, gecertificeerde piercer te raadplegen om de beste keuze voor jou te maken.

Hoe lang duurt het genezingsproces van een piercing?

Het genezingsproces van een piercing varieert afhankelijk van de locatie en het individu. Over het algemeen duurt het genezingsproces enkele weken tot maanden. Tijdens deze periode is het heel belangrijk om de geadviseerde nazorg toe te passen. Zoals het regelmatig reinigen van de piercing met een zeezoutoplossing en het vermijden van vuil en irriterende stoffen.

Kayleigh, onze piercster, zal je specifieke instructies geven over de nazorg van jouw piercing. Daarnaast is ze ook altijd bereikbaar wanneer je vragen hebt of het even wilt laten checken.

Zijn er risico’s verbonden aan het zetten van een piercing?

Piercings zijn over het algemeen heel veilig. Er zijn enkele risico’s verbonden aan het zetten ervan. Infectie is één van de meest voorkomende risico’s maar kan worden voorkomen door de juiste geadviseerde nazorg toe te passen. Andere risico’s zijn allergische reactie, littekenvormingen ongewenste verplaatsing van de piercing.

Het is essentieel om altijd te kiezen voor een hygiënische en professionele salon en de instructies van de piercer op te volgen. Kayleigh zal voor het zetten van de piercing een intake gesprek afnemen om zoveel mogelijk risico uit te sluiten. Ook beoordeeld ze de plek waar jij je piercing wilt op geschiktheid. 

Wat is het verschil tussen titanium en chirurgisch staal?

In chirurgisch staal zit een kleine hoeveelheid nikkel. Sommige mensen zijn hier overgevoelig voor. In titanium zit dit niet.  Titanium is daarom de meest veilige optie.

Kan ik mijn piercing verwijderen als ik dat wil?

Wanneer je de piercing liever niet meer wilt kan de piercing in de meeste gevallen verwijderd worden. Het is echter belangrijk te weten dat sommige piercings, vooral die in kraakbeenweefsel, kunnen genezen en het gat kan sluiten wanneer je het sieraad te vroeg of te langdurig verwijdert. Bij twijfel adviseren wij je om altijd even contact op te nemen met je piercer.

Hoe kies ik een betrouwbare piercingsalon of piercer?

Het kiezen van een betrouwbare piercingssalon of piercer is van groot belang voor een veilige en succesvolle piercingervaring. Bij het selecteren van een salon of piercer, let op de volgende aspecten.

  • Hygiëne: Zorg ervoor dat de ruimte schoon en goed onderhouden is. De piercer moet wegwerpartikelen gebruiken (mits een autoclaaf aanwezig voor sterilisatie). De piercer draagt handschoenen tijdens het zetten van de piercing.
  • Ervaring en certificering: Informeer naar de ervaring en de opleiding van de piercer.
  • Portfolio en recensies: Vraag altijd om wat foto’s en recensies om het werk te kunnen bekijken.

Vanaf welke leeftijd kan ik een piercing zetten?

Een piercing zetten we vanaf 16 jaar. Tussen de 12 en 16 jaar is het zetten van een piercing alleen mogelijk met toestemming van ouders. Een uitzondering is het zetten van oorbellen. Dit kan in overleg al op jongere leeftijd.

Conclusie

Het zetten van een piercing is een persoonlijke keuze. Door goed geïnformeerd te zijn over procedure, nazorg en mogelijke risico’s kun je met vertrouwen een piercing laten zetten. In onze salon in Oud-Beijerland staat Kayleigh je altijd vriendelijk te woord wanneer je vragen of twijfels hebt. Daarnaast is onze salon GGD geregistreerd en staat hygiëne en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel.

Ontdek 10 geheimen om jouw huid te laten stralen

Het handboek voor elke vrouw met tips van experts

Gratis E-Book - 10 geheimen (1)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Scroll naar boven