De 2 taboes waar weinig mensen naar durven vragen over definitief ontharen

Het houdt je (bijna) dagelijks bezig. Vooral in de zomertijd. Het kost je een vermogen. Zowel aan geld als aan ergernis.

Voor de één iedere dag en voor een ander toch minimaal één tot twee keer per week.
SCHEREN 🙁
Een ritueel voor bijna iedere vrouw met alle gevolgen van dien. Rode bultjes, jeuk, ingegroeide haren en irritatie.

Een enkeling zit regelmatig bij een waxsalon. Even op je tanden bijten en hup… je bent verlost van al je vervelende haren. Maar na een week of 2 tot 3 komen de eerste haren alweer. Even doorzetten nu want om het haren succesvol te laten zijn moeten de haren toch echt wel een halve centimeter lang zijn.

Met mijn kapster heb ik altijd een gezellig praatje. Ze weet uiteraard wat ik allemaal doe in de salon en vraagt graag naar de nieuwste behandelingen.

Nu is er één behandeling waar ik zelf tegen haar over begon, namelijk permanent ontharen.
“Ja!” zegt ze… “dat doe jij ook hè. Doe je dat nou veel?”
“Dagelijks”, vertel ik haar.

Ik merk dat ze er eigenlijk meer over wil weten maar ze niet direct door durft te vragen.
Nu zit ik al 22 jaar in het vak en merk inmiddels snel genoeg dat ik, door een praktijkvoorbeeld te noemen, mensen toch bepaalde vragen kan laten stellen.

Eerder die dag was er een cliënt in mijn salon om haar bovenlip en kin te laten harsen. Ik besloot mijn kapster over het gesprek van die ochtend te vertellen. Als voorbeeld en als (h)erkenning.

Wanneer iemand mijn salon bezoekt voor een harsafspraak en op regelmatige basis (iedere 4 tot 6 weken) terugkomt, vraag ik vrij snel of ze ook bekend zijn met het permanent ontharen.
Mijn cliënt antwoordde “ja, ik heb er wel van gehoord en het lijkt me wel handig voor mijn oksels”. Ik geef aan dat het voor de oksels zeker een uitkomst is, vooral wanneer deze erg gevoelig zijn.
“Maar waarom niet voor je bovenlip en kin?” vraag ik haar.
“Werkt dat dan echt?”

Zie je wat hier gebeurd….
En dit gebeurd heel vaak. Natuurlijk komt ze het liefst van de haren in haar gezicht af. Echter ze durft er niet naar te vragen.
De reden hiervoor is dat ze heeft gelezen of gehoord dat het toch niet werkt. Via een omweg, eerst checken of het bij de oksels lukt, en dan over de haartjes in haar gezicht vragen is een veel gebruikte techniek.

Wat is nu de angst? Harsen doet ze al, dus ze is niet bang om over de haren te praten. Nee…. Het is een andere angst.
Het is een woord dat veel vrouwen niet durven uitspreken wanneer het om gezichtshaar gaat.

“Moet ik dan scheren” vraagt ze. Het woord scheren is een enorme taboe. Er is een angst omheen dat de haren meer worden, donkerder en stugger.
Is dit waar? “Zeker niet”. Een haar kan niet van structuur veranderen aan de binnenkant van de huid wanneer je de haar aan de buitenkant afscheert.

De uitleg

Het enige dat gebeurd is dat de haar iets stugger aanvoelt na het scheren. En dan echt alleen maar aanvoelen. De haar is niet stugger.
De haar is namelijk aan de binnenkant van de huid breed en loopt naar een smal puntje toe aan de buitenkant. Wij voelen dus altijd een mooi zacht puntje. Ook wanneer we de haar eruit epileren is het uiteinde van de nieuwe haar weer een mooi zacht puntje. Wanneer we de haar afscheren, gebeurd er iets anders. We breken hem in het midden af met als gevolg, een stugger aanvoelende haar. In het midden is de haar breder en dus stugger om dat als uiteinde te voelen. Dit is uiteraard maar tijdelijk. Wanneer deze haar is uitgegroeid en er wordt een nieuwe gevormd dan voelt deze weer zacht aan.

Scheren?

Maar moet je nu wel of niet scheren, vraag je je wellicht nog af.
Het mag, het kan ook anders. Denk aan knippen van de haren. Je mag de haren kort houden. En ondanks die grote stap van ‘geen haren meer met de pincet eruit trekken naar kort houden van de haren’ zijn de meeste vrouwen na 1 behandeling permanent ontharen al blij dat ze deze stap hebben genomen.

Afijn, terug naar mijn kapster. Ik vertel haar dit voorbeeld. Ze heeft (voor zover ik weet) geen haar in haar gezicht. Wel liet ze me al weten dat ze een vermogen aan scheermesjes kwijt is. Vooral voor dat ‘ene’ gebied. Daar komt haar prangende vraag.

Wat wel, wat niet?

Ook een vraag die altijd met enige twijfel wordt gesteld. Soms komen mensen zelfs eerst naar de salon voor iets heel anders. Even de kat uit de boom kijken en wanneer ze zich veilig genoeg voelen…..
“Kun je ook alles weg laten halen? Zo…. Dat is eruit en ik zie direct een opluchting wanneer ik haar vertel dat alle haren op het lichaam behandeld kunnen worden. Vooral het gebied dat voor veel vrouwen erg belangrijk is. We hebben het hier uiteraard over de bikinilijn en dan met name de schaamstreek.
“Gelukkig, die irritatie altijd, al die rode bultjes. Wat zou het fijn zijn om niet meer die irritatie van het scheren te hebben”. Het gesprek gaat nu ontspannen verder.

Omdat ik wekelijks de angst zie rondom het ‘scheren’ van haren in je gezicht en het vragen naar het ontharen van de schaamstreek vond ik het tijd worden om dat taboe te doorbreken. Je bent niet de enige. Echt niet. Neem dat van mij aan.

Ik zie heel veel vrouwen die een reactie van het scheren hebben. Na 1 tot 3 behandelingen met de laser zijn deze problemen vaak al grotendeels opgelost. De haren zijn zachter en komen veel dunner terug. Daarnaast groeien ze ook minder snel. Je kan al vrij snel minder scheren.
De irritatie bij de bikinilijn komt het meest voor. Echter bij de oksels zie ik het ook regelmatig. Zelfs op de benen kunnen rode bulten, ingegroeide haren en zelfs ontstekingen voorkomen van het scheren.

Er is nog een gebied op het lichaam waar we gewoon kunnen ontharen en waar bij veel dames haren zitten. Rondom de tepels. Hier is niks geks aan. Niks om je voor te schamen. Ik zie het echt regelmatig. Omdat niemand hier zomaar over praat denken veel dames dat ze de enige zijn die er last van hebben. Heb je hier dus last van? Goed nieuws. Ook deze haren kunnen gewoon weg gelaserd worden.

Pijn

Om dan meteen alle angst weg te nemen.
Het doet geen pijn. Je voelt het wel maar er zit een enorme koeling op ons lasersysteem waardoor de meeste warmte op de huid direct weg is. Daarnaast is de nieuwste behandelmethode zo snel dat je bijna geen kans krijgt om het goed te voelen.

Wil je meer weten over laserontharen in het gezicht, klik dan hier even door. Ik leg je uit hoe de laserbehandeling werkt.
Heb je vragen dan zie ik die ook graag tegemoet.

Gerelateerde berichten

No results found

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu