Couperose of Rosacea? Blijf er niet mee zitten!

Rode vlekken op je wangen

Sommige huidproblemen verminderen na verloop van tijd of trekken volledig weer weg. Couperose en rosacea zijn nare uitzonderingen daarop. Deze aandoeningen kunnen redelijk zichtbaar zijn op de huid, maar trekken niet zomaar weg. Gelukkig kun je er wel iets aan doen en hoef je niet met rosacea of couperose te blijven zitten.

Couperose of Rosacea - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland

Couperose: rode vlekken op de huid

Couperose en rosacea zijn niet hetzelfde. Laten we eerst deze aandoeningen iets verder uitlichten. Couperose is een aandoening waarbij meerdere rode adertjes te zien zijn op de huid, vaak in het gezicht. De aandoening komt vaak voor op de wangen, neus en kin. De vaatjes zijn zo zichtbaar omdat de wanden iets slapper worden. Doordat deze aan het huidoppervlak zitten, zijn de rode vaatjes goed te zien. De aandoening kan eigenlijk geen kwaad, maar je kunt het wel als storend ervaren.

Rosacea: niet alleen rode vlekken

Ook rosacea is een huidaandoening waarbij je huid rode plekken laat zien. Het verschil is dat couperose één van de kernmerken is van rosacea, maar dat hier nog meer bij komt kijken. Naast opgezette vaatjes kun je ook last hebben van bultjes en puistjes. Ook is een kenmerk van rosacea dat mensen last kunnen hebben van hun ogen. Zowel rode ogen, een brandend gevoel of erg droge ogen kunnen voorkomen. In sommige gevallen kan de rosacea tot een ontsteking leiden. Waar rosacea precies vandaan komt is nog niet ontdekt en de aandoening is dan ook helaas niet te genezen. Het is wel mogelijk de syptomen ervan te verlichten zodat de rode uitslag iets minder zichtbaar is.

Behandeling bij rosacea en couperose

Gelukkig zijn zowel couperose als rosacea snel te behandelen. Behandeling van rosacea en couperose vindt plaats zowel van buitenaf als van binnenuit. Couperose is goed te behandelen met coagulatietherapie. Dit is een korte, voorzichtige verhitting van de huid, waardoor de huid zichzelf gaat herstellen. Op deze manier kunnen de rode vlekken sterk worden verminderd en soms kunnen ze hierdoor verdwijnen. Het behandelen van rosacea is door de complexiteit en verschillende manieren waarop de aandoening tot uiting kan komen iets ingewikkelder. Er zijn verschillende mogelijke behandelingen die rosacea goed kunnen verlichten. Wij adviseren daarom te beginnen met een Meet & Treat-behandeling zodat we inzicht krijgen in je huid en de juiste behandeling vervolgens vastgesteld kan worden.

Ondersteuning met voeding

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen ook helpen de huid te kalmeren en te herstellen. Je huid heeft net als alle andere onderdelen van je lichaam voeding nodig. Toch is het zo dat je huid het meestal moet doen met alles wat overblijft nadat je andere lichaamsdelen voedingsstoffen hebben gebruikt. Daarom is het belangrijk om genoeg van iedere stof binnen te krijgen. Vooral vitamine C, vitamine D en omega 3 hebben grote voordelen voor de huid. In het volgende blog vertellen we je hier graag meer over.

Behandelingen bij Take Time 4 Beauty

Heb je last van couperose of rosacea en wil je jezelf hiervoor laten behandelen? Of kamp je met een ander huidprobleem waar je geen oplossing voor kunt vinden? We helpen je bij Take Time 4 Beauty hier graag bij. Plan jouw afspraak in en laat jezelf in de watten leggen!

Ontdek 10 geheimen om jouw huid te laten stralen

Het handboek voor elke vrouw met tips van experts

Gratis E-Book - 10 geheimen (1)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Scroll naar boven