Acne? Vijf tips van de huidspecialist

Je goed voelen van binnen en van buiten, je kunt het zien als de kern voor een gevoel van schoonheid. Want hoe jij je vanbinnen voelt, dat straal je ook uit. Deze wisselwerking gaat twee kanten op: is jouw huid onzuiver met veel puistjes, dan heeft dat weer een negatief effect op je gevoel van zelfverzekerdheid. Het streven is dan ook om een goede balans te vinden in het lichaam. Maar hoe krijg je dat voor elkaar, en wie kan je hierbij helpen?

Acne - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland

Vicieuze cirkel

Huidproblemen zoals acne kunnen ervoor zorgen dat jij minder lekker in je vel gaat zitten. Het kan behoorlijk lastig zijn te weten hoe je dat moet oplossen. Welke verzorging is nu zinvol, en wat moet je nu vooral laten? Graag deelt Cindy een vijftal tips die je kunnen helpen wanneer je last hebt van een onzuivere huid door acne.

Allereerst is het belangrijk dat je begrijpt hoe jouw huid in elkaar zit. Wanneer je dat weet, snap je ook waarom bepaalde middelen wel of niet werken. Vergelijk je huid met een huis. De opperhuid is de bakstenen buitenmuur, die bestaat uit dode huidcellen en huidvet die onze huid beschermt tegen invloeden van buitenaf. Daaronder vinden we de lederhuid. Om de vergelijking door te trekken: onder de bakstenen bescherming lopen de leidingen, elektriciteit, enzovoorts. De lederhuid functioneert ook zo: deze laag regelt de voeding van de opperhuid. Ook worden virussen en bacteriën in deze laag herkend en onschadelijk gemaakt. Het onderhuids bindweefsel kun je zien als het fundament van het ‘huis’. Het is een extra beschermingslaag voor de onderliggende organen en zorgt voor extra isolatie en energie.

De opperhuid, oftewel de ‘buitenmuur’, fungeert als belangrijke beschermlaag. Wanneer je deze aantast met alcohol, agressieve parfums of andere irriterende middelen, breken we zelf deze beschermlaag af. Er ontstaat daardoor meer ruimte voor bacteriën en talg, wat kan leiden tot pukkeltjes en onzuiverheden. Helaas bevatten veel (goedkope) acnemiddelen of reinigers dit soort irriterende ingrediënten. Ook, of misschien juist, een acnehuid heeft een milde behandeling nodig om de beschermlaag te herstellen.

Reinigen is bij de acnehuid wél van groot belang. Het is dus zaak om een reiniger te vinden die goed werkt en mild genoeg is. Velen vinden dat lastig. Natuurlijk is er teleurstelling als het product niet lijkt te doen wat het belooft. Je komt in een cirkeltje terecht: doorzoeken naar weer een nieuw middel, weer geld uitgeven en weer teleurstelling wanneer de huid onrustig blijft. Veel wisseling van producten is niet bevorderlijk voor de huid. Wist je dat de huid zich pas na drie maanden heeft vernieuwd? Eerder dan dat kun je dus in feite niet beoordelen of het middel zijn werk heeft gedaan. Bij Take Time 4 Beauty bieden we producten van Image Skincare en Pascaud aan die gebruikt kunnen worden voor huidverbetering.

Het probleem kan ook schuilen in andere factoren. De huid is een orgaan, en net als de andere organen in het lichaam staat het in verbinding met alle andere lichaamsprocessen. Door de huid te behandelen als een geïsoleerd object, hebben al je interventies evenveel effect als een pleister op een ontstoken wond: je ziet het even niet meer, maar een structurele oplossing is het niet. Een huidspecialist helpt je graag te beoordelen wat je kunt doen om de conditie van je huid te verbeteren – zowel intern als extern. Denk hierbij aan voeding, ontspanning en hormonale schommelingen. Daarnaast kun je denken aan bepaalde ondersteunende huidbehandelingen.

Goede thuisverzorging is van fundamenteel belang bij het werken aan een mooiere huid. Maar natuurlijk is het prettig dat te kunnen doen op basis van gedegen advies. Mocht je met vragen kampen omtrent acne, dan is het mogelijk je vragen (inclusief foto’s van je huid) naar ons te mailen. Zo kunnen wij met je meedenken over de beste oplossing voor jou. Ook bieden we verschillende behandelingen aan en kunnen we werken met diverse apparaten die de huid stimuleren in het vermogen om zichzelf te verbeteren.

Benieuwd?

Ben je benieuwd waar jouw huid behoefte aan heeft en wat jij kunt doen om je huid van binnenuit te verbeteren? Onze specialisten staan graag voor je klaar met zorgvuldig product- en verzorgingsadvies. Zo kun je overwegen de Meet & Treat behandeling te nemen, een kennismakingsbehandeling om te ontdekken wat voor jou werkt. Bij Take Time 4 Beauty werken we uitsluitend met merken die aansluiten bij onze filosofie, zoals Pascaud en Image Skincare. En onthoud: schoonheid komt van binnenuit en zie je weerspiegeld aan de buitenkant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Scroll naar boven