Kom van je acne en puistjes af

Effectieve totaal aanpak bij een onzuivere huid, ontstekingen en acne 

Last van Acne, Grove Poriën of een Vette Huid?

Je huid is vaak het eerste dat anderen van je zien. Struggle je met acne, grove poriën of een vette huid?

Voel je je soms genoodzaakt om je gezicht te verbergen onder een laag make-up, een sjaal, of achter je haar? Vermijd je foto’s en sociale activiteiten omdat je je onzeker voelt over je huid? 

Raak jij erg onzeker over jezelf en heeft het invloed op je zelfvertrouwen en jouw eigenwaarde. 

Acne - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland

Je bent zeker niet alleen

Acne, roodheid of een onzuivere huid kan een grote impact hebben op je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Vooral als je overal om je heen perfecte, gladde gezichten op Instagram en TikTok ziet. Het kan frustrerend zijn als je eigen huid hier niet aan lijkt te voldoen.

Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd! Op het van internet van alles gevonden dat wonderen beloofd. Producten die beloven te helpen, en misschien ben je zelfs  al bij een huisarts geweest. Kreeg je een middeltje dat tijdelijk werkt en kwam het vervolgens weer terug. Het kan overweldigend zijn als niets lijkt te werken.

Wij begrijpen je frustratie en willen je helpen om je huidproblemen aan te pakken. Je hoeft niet te blijven worstelen met ontsierende, vervelende en soms pijnlijke huidproblemen.

Het is belangrijk om een volledig beeld te krijgen van het ontstaan van de acne, puistjes en roodheden.
Hoewel het gebruik van de juiste huidproducten zeker een ondersteunende rol speelt, vormt het niet de complete oplossing voor huidproblemen. Deze ontstaan vaak van binnenuit, dus is het essentieel om ook naar onderliggende oorzaken te kijken, zoals hormonale disbalans, voedingsintoleranties, ontstekingsbevorderende voeding en je algehele leefstijl. Ongeacht de oorzaak, wij staan klaar om je te ondersteunen!

Hoe wij je helpen
Bij ons kies je niet voor een eenmalige behandeling, maar voor een compleet behandelplan – een kuur die gericht is op daadwerkelijke huidverbetering. Dit is een pakket waarbij we samen met jou een volledige aanpak opstellen om de gezondheid en uitstraling van je huid te herstellen en te optimaliseren.
 1. Behandelplan voor Jeugdpuistjes en Vette Huid: Dit plan is voor jou wanneer je last hebt van jeugdpuistjes, een overmatig vette huid, blackheads en whiteheads. Het is een uitgebreide kuur die de huid diep reinigt en in balans brengt. Ontdek het volledige behandelplan.

 2. Behandelplan voor Acne met Ontstekingen: Speciaal ontworpen voor degenen die kampen met pijnlijke ontstekingen, roodheid, en blackheads en whiteheads. Deze kuur richt zich op kalmering, vermindering van ontstekingen en het herstellen van de huid. Lees meer over dit uitgebreide plan.

 3. Behandelplan voor Droge en Gevoelige Huid met Acne Rosacea: Ideaal als je een droge, gevoelige huid hebt met kenmerken van acne rosacea. Dit behandelplan is zorgvuldig samengesteld om de huid te verzachten en stabiliseren. Bekijk dit zachte behandelplan.

Kies het behandelplan dat bij jou past en start jouw persoonlijke route naar een gezonde, stralende huid. Elk van deze plannen biedt een volledige en geïntegreerde aanpak voor langdurige huidverbetering.

Jeugpuistjes en comedonen

Zie jij vooral veel witte en zwarte oneffenheden of beginnende kleine puistjes op je huid. Dan vind je hier de oplossing voor jouw huidprobleem.

Acne en ontstekingen

Pijnlijke ontstekingen. Een huid vol puisten, onzuiverheden en roodheid. Wil jij hiervan af dan vind je de oplossing naar een heldere huid hier.

acne rosacea

Je huid is schoon en toch zie je kleine onstekingen die op acne lijken. Er zijn rode vlekken en bloedvaatjes te zien. Een zachte effectieve aanpak vind je hier.

Veel gestelde vragen over Acne behandelingen

Gebruiken jullie een fruitzuurpeeling om acne te behandelen?
Ja, een fruitzuurpeeling wordt regelmatig ingezet om acne aan te pakken. Het fruitzuur laat het bovenste laagje van de huid afstoten ( hoe sterk dit gebeurd hangt af van de peeling stof). Het stimuleert tevens de gezonde huid tot een snellere celdeling. We kunnen met een fruitzuur behandeling daarom de stofwisseling van de huid versnellen. Soorten Fruitzuur Er kunnen diverse soorten fruitzuur gebruikt worden bij het geven van een diepte peeling. Ieder soort fruitzuur heeft namelijk een specifieke werking op de huid. De peeling kan zo perfect aangepast worden op jou huidprobleem of wensen. Tot de groep fruitzuren behoort:
 • Lactic aicid (melkzuur)
 • Glycolic acid (glycolzuur)
 • Salycil Peeling.
 • Kojic acid
 • Vitamine C
 • Vitamine A
 • Trichloorazijnzuur
Is een peeling voor iedereen geschikt.
Het ingrediënt waar we de peeling mee uitvoeren bepaald de sterkte en de werking van de peeling. Zo hebben we een peeling voor de zeer gevoelige droge huid, een peeling voor een vette grove huid en een ontstekingsremmende peeling bij acne.
Wat is het verschil met een scrub of enzymen?
Het woord ‘peeling’ is een algemeen woord waarmee we bedoelen. Een manier om de huid aan de buitenkant iets dunner te maken. Dit kunnen we op 3 verschillende manieren doen.

 1. Mechanisch. Dit betekent dat je de dode huidcellen er letterlijk afwrijft. Dit doen we doorgaans met een scrub. Een scrub is makkelijk voor thuisgebruik wanneer je een wat grove of vette huid hebt. Een scrub haalt slecht een miniem laagje van onze bovenste dode huidlaag af.
 2. Enzymatisch. Dan laten we enzymen het werk doen. Een enzym lost op een zachte manier de tussenstof tussen de dode huidcellen op waardoor deze vanzelf gaan loslaten. Dit is een heel geschikte manier van peelen voor de droge gevoelige huid. Het kan zelfs effectiever werken dan een scrub. Ideaal voor thuisgebruik.
 3. Chemische peeling. De fruitzuurpeeling is een vorm van chemische peel. Door een wat zuurdere stof, dan de PH waarde van je huid, aan te brengen laten de huidcellen los. De sterkte van een fruitzuur peeling wordt bepaald door de stof waarmee we peelen. Een fruitzuur peeling wordt doorgaans in de schoonheidssalon aangeboden. Deze is minder geschikt voor thuisgebruik omdat het effect sterker is en de peeling dieper zijn werk doet.
Kan ik na de fruitzuur peeling alles doen?
Na de fruitzuur behandeling kun je in principe gewoon je dagelijkse bezigheden direct weer oppakken. Je huid voelt ‘lichter’ en schoner aan. Je huid kan direct na de behandeling wel iets roder zijn door het uitreinigen. Je dient wel rekening te houden met de zon en je huid goed te beschermen met een UVa en UVb filter. Er kan een paar dagen na de acne behandeling een iets droger gevoel of schilfering optreden. Dit zijn de dode cellen die loslaten.
Wat is de prijs van de acne behandeling?

De prijs is afhankelijk van de behandeling die we in gaan zetten.
 
Heb je enkele comedonen dan is het gebruik van de juiste reiniging thuis, het voorkomen van nieuwe comedo’s met je verzorging en een keer goed uitreinigen vaak voldoende. Heb je last van ontstekingen, soms pijnlijk, veel puistjes en black heads en white heads. Dan is een bredere aanpak nodig. Klik op één van de 3 opties hierboven bij de afbeelding waar jij je het meest in herkent. De route naar jouw huid zonder acne wordt volledig beschreven. Tijdens het eerste intake gesprek zullen ook de kosten worden besproken. Check van te voren je zorgverzekering. In de aanvullende verzekering is vaak een vergoeding mogelijk voor de kosten.

Hoe behandelen jullie acne littekens?


De oneffenheden die ontstaat zijn op verschillende manieren te behandelen.
Een chemische peeling, microneedling en herstellende huidverzorging helpen bij het verminderen van de littekens.

Scroll naar boven