2 taboes over definitief ontharen

Het houdt je (bijna) dagelijks bezig. Het kost je een vermogen. Zowel aan geld als aan ergernis. Een ritueel voor bijna iedere vrouw. Met alle gevolgen van dien. Rode bultjes, jeuk, ingegroeide haren en irritatie. Voor de één iedere dag. Voor de ander toch minimaal één tot twee keer per week SCHEREN… 🙁

Een enkeling laat zich regelmatig harsen. Even op je tanden bijten en hup… je bent verlost van al je vervelende haren. Maar na een week of 2 tot 3 komen de eerste haren alweer. En ze moeten toch zeker een halve centimeter lang zijn om ze succesvol te kunnen harsen.

2 Taboes over definitief ontharen - Schoonheidssalon - Take Time 4 Beauty - Oud-Beijerland

Taboes over definitief ontharen nummer 1

Laatst was mijn kapster bij me.
We hadden het over al die irritante haren die ze regelmatig moet wegscheren en ze vertelde me een kapitaal aan scheermesjes kwijt te zijn. Waarop ik haar vroeg waarom ze het dan niet permanent weg zou halen.
Wat bleek, ze durfde gewoonweg niet te vragen waar ze allemaal gelaserd kon worden. En dan gaat het met name om dat ‘ene’ gebied.

Wat wel, wat niet?

“Kun je echt alles weg laten halen dan?
Ondanks dat ze wist dat ik de behandeling permanent ontharen al 20 jaar aanbied, is er dus een schaamte om het over de schaamstreek te hebben.
“Gelukkig, die irritatie altijd, al die rode vlekken en ontstekingen. Wat zou het fijn zijn om niet meer die irritatie van het scheren te hebben zeg”.

Taboes over definitief ontharen nummer 2

Een cliënt komt binnen voor de behandeling bovenlip harsen. Tijdens de behandeling heeft ze vragen over definitief ontharen. Voor de oksels lijkt het haar wel handig. Waarop ik aangeef dat het ook voor haar bovenlip mogelijk is.
Ietwat angstig zegt ze “maar dan moet ik toch gaan scheren? Iedereen raad me altijd af om te scheren. Ze zeggen allemaal dat het er alleen maar erger van wordt.”
Voor haar was dit reden genoeg om nooit naar de mogelijkheid van een definitieve oplossing te vragen.

Het is een woord dat veel vrouwen niet durven uitspreken wanneer het om gezichtshaar gaat, scheren.
Het woord scheren is een enorme taboe. Er is een angst omheen dat er meer haren komen, donkerder en stugger.
Is dit waar? “Zeker niet”. Het gedeelte van de haar dat aan de binnenkant van de huid zit verandert niet van structuur wanneer we er aan de buitenkant een stukje afhalen.

De uitleg

Het enige dat gebeurt is dat de haar iets stugger aanvoelt na het scheren. En dan echt alleen maar aanvoelen. De haar is niet stugger.

De haar is namelijk binnenin de huid breder en loopt naar een smal puntje toe aan de buitenkant. Wij voelen dus altijd een zacht puntje.
Dus wanneer we epileren is het uiteinde van de nieuwe haar altijd weer zacht.
Wanneer we de haar afscheren, gebeurt er iets anders. We breken hem in het midden af met als gevolg, een stugger aanvoelende haar. In het midden is de haar breder en dus stugger. Dit is uiteraard maar tijdelijk. Wanneer deze haar is uitgegroeid wordt er een nieuwe zachte haar gevormd.

Scheren?

Maar moet je nu wel of niet scheren, vraag je je wellicht nog af.
Het mag, het kan ook anders. Denk aan knippen van de haren. Je mag de haren kort houden. Even doorzetten maar na één behandeling zijn alle vrouwen blij dat ze de stap hebben genomen.

Omdat ik wekelijks de angst zie rondom het ‘scheren’ van haren in je gezicht en het vragen naar het ontharen van de schaamstreek vond ik het tijd worden om dat taboe te doorbreken.
Je bent niet de enige. Echt niet.

De oplossing

Ik zie heel veel vrouwen die een reactie van het scheren hebben. Na 1 tot 3 behandelingen met de laser zijn deze problemen vaak al grotendeels opgelost. De haren zijn zachter en komen veel dunner terug. Daarnaast groeien ze ook minder snel dus al direct minder scheren.
De irritatie bij de bikinilijn komt het meest voor. Echter bij de oksels zie ik het ook regelmatig. Zelfs op de benen kunnen rode bulten, ingegroeide haren en zelfs ontstekingen voorkomen van het scheren.
Permanente laser ontharing is dus zeker een ideale oplossing.
Met de Soprano Ice Laser kunnen we tegenwoordig:

  • Pijnloos ontharen.
  • Alle huidtypes ontharen, dus ook de donkere huid is geen probleem meer met deze laser.
  • Heel snel resultaat bieden.

Nieuwsgierig geworden?

  • Ben jij klaar om de stap te nemen?
  • Wil je ontdekken of het iets voor jou is?
  • Ben je klaar met het zoeken naar de juiste informatie?
  • Wil jij tijd gaan besparen?

Goed nieuws. Ik heb alles in een duidelijke video voor jou op een rijtje gezet. Je kunt deze video nu GRATIS bekijken. Vul hieronder je gegevens in, dan stuur ik je de video direct.

Ontdek hoe jij van je storende haren af kan komen

Bekijk mijn gratis video

Vul je gegevens in en ontvang direct gratis de uitleg video over permanent ontharen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergelijkbare Blogs

Natural Nail Treatment

Verbeter je natuurlijke nagel met Biab, Gellak of Acrylgel met de Natural Nail Treatment. Houd je nagel gezond en sterk!

Ingrediënt in de spotlight – Glycolzuur

Glycolzuur is het ingrediënt dat je bij het juiste gebruik direct een stralende huid kan geven. Daarnaast is het een sterk exfoliant. Ontdek alle voordelen van Retinol in dit blog

Scroll naar boven